Lähes liukuhihnahommaa

Pellavasydämen myyntituotteet ovat lähes poikkeuksetta uniikkeja. Kahta täsmälleen samanlaista tuskin löytyy. Vaikka ompelen paljon esimerkiksi näppipyyhkeitä, jokainen niistä on yksilöllinen, valmistettu yksi kerrallaan.

Historiansa ensimmäisen ison tilauksen Pellavasydän sai reilu kuukausi sitten, kun minulta pyydettiin tarjousta 100 pipon valmistamisesta. Paikallisuus kuulemma ratkaisi valinnan. Niinpä ryhdyimme suunnittelemaan tuota isoa projektia.

Tilaajalla oli kangas valittuna ja hankala valinta olikin. Joka paikasta oli tuo farmi-trikoo lopussa. Onneksi muistin vanhan tutun kangasedustajan ja hänen kauttaan löytyi Tanskasta pakka haluttua kangasta. Ei mennyt viikkoakaan, kun kangas oli meillä ja alkoi kaavoitus ja suunnittelu.

Tässä projektissa jouduin opettelemaan ”teollista valmistamista”. Sataa pipoa ei tehdäkään yksi kerrallaan, vaan piti suunnitella projektina: Ensin yksi sauma kaikkiin, välitarkistus, toinen sauma, kääntäminen jne…

Pipojen valmistuminen meni hilkulle. Kesken kaiken alkoi näyttää siltä, että kangas loppuu. Olin kyllä tehnyt tarkat laskelmat, mutta pipon malli ja koko muuttui alkuperäisestä, joten kauhukseni totesin kangasta tarvittavan lisää. Mutta ei hätää, vielä sitä oli saatavana. Ja nyt meillä on kangasta vielä yksi pakka jäljellä. Sen varalle on kyllä jo suunnitelmia, mutta jos sinua kiinnostaa traktorit, hepat, possut ja lehmät – meiltä voit ostaa laadukasta trikoota.

Pipomallia on tällä hetkellä myynnissä kahta eri kokoa. Tässä isompi, ruttupipo, joka on malliltaan korkeampi ja jää siis takana ”roikkumaan”. Korkeus riittää vielä käänteeseenkin.

Toinen malli on niukempi, käännettäessä juuri päänmyötäinen:

Tässä pipon kaava. Leikkasimme tämän kaavan mukaisesti kaksinkertaisesta kankaasta, joten samalla leikkaamisella valmistui kaksi pipoa. Harmillisesti kankaan reunasta jäi  metritolkulla soiroa, joka ei enää pipoon riittänyt. Siitä suunnittelemme kevään korvalla jotain muuta. Ehkä t-paitaa?

Valmistimme pipon kaksinkertaiseksi. Tällainen kangas ei kylläkään salli pipon käyttämistä molemmin puolin, sillä nurjalla puolella elukat olisivat sorkat ylöspäin.

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top