Langat järjestyksessä

Facebook-kaveri näytettyään kuvan tilaamastaan lankarullatelineestä sai minutkin innostumaan. Olen kauan sellaisesta haaveillut, mutta kuvitellut, että minun pitää saada joku puuseppä sitä valmistamaan.

Tämä vaihtoehto on paljon helpompi, sirompi, kevyempi ja ehkä jopa käytännöllisempi.

Lankarullateline musta

Tämän telineen voi tilata, kun kuuluu Suureen Suomalaiseen Kirjakerhoon. Kaverini tilasi minulle pyynnöstäni kaksi, itse kun en kerhoon kuulu. Tuo olisi ollut hauska kokonaisuus, mutta työhuoneeseeni pöydän läheisyyteen ei ollut mitenkään mahdollista saada telinettä kokonaisuudessaan mahtumaan, joten jouduin tinkimään kauneudesta. Koko ompelukonekoriste meni hyllyn taakse piiloon. Mutta tilaa on nyt lankarullille riittämiin, kun kaksi telinettä laitettiin vierekkäin.

Tänään on harjoittelijalla ollut ompelupäivä. Kankaanpainokokeilumme eivät oikein olleet rohkaisevia. Lisäksi joku lukija kertoi kokemuksestaan, että froteeseen ei kannattane painaa. Taidamme jättää tässä yhteydessä koristelut sikseen.

Sen sijaan harjoittelija sai harjoitusta kaavan tekemisestä ja muokkaamisesta ja niinpä tänään valmistui ensimmäinen myyntiin tuleva saunahattu. Niitä aina silloin tällöin kysytään, eikä minulla ole pitkään aikaan ollut myynnissä – muutamaa huovutettua lukuunottamatta.

Tässä stailaamaton työhuonekuva. Hauskasti sattui tuon hatun viereen keltainen laatikko, jossa on näköjään sisältönä ”Hattumallit”. 

Huomenna pidän vapaapäivän. Tikkusuorat, mallistaan ylikasvaneet hiukseni menevät toivottavasti kauniille kiharoille olkoonkin, että saatan näyttää vielä enemmän vanhalta mummolta. Mummokiharat sen tekevät.

Tänään kaksi asiakasta kävi kyselemässä käsityöideoita. Juuri kun olen kuvitellut, ettei kukaan enää mitään, kun kaikki vaan siirtyvät ulos puutarhatöihin.

Mitä käsitöitä sinä harrastat näin kesän kynnyksellä?

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top