Uutta näkemystä

Jostain muistan lukeneeni, miten lyhyen aikaa uudessa työpaikassaan uusi työntekijä ”näkee” uudistamistarpeita tai -ehdotuksia. Muutaman kuukauden kuluttua hän on jo niin sisällä vanhoissa rutiineissa, ettei huomaa itsekään.

Mainitsen tästä asiasta uusille työntekijöilleni. Otan mielelläni vastaan ideoita uusista toimintatavoista. Nykyinen harjoittelija tekee näyttötutkintoa myyntityöstä ja onkin sitä nyt viikon verran harjoitellut. Asiakaspalvelun lomassa hän kuitenkin tekee muutakin; neulominen ja virkkaaminen ainakin tuntuu luistavan.

Tänään hän sai tehtäväkseen hyllyttämistä. Villasukat laitettiin pois parhaalta myyntipaikalta vähän syrjempään ja siinä sitten pohdiskelin, että mitä tilalle… Itse ehdotin uusia villalankoja. Mutta. V. havainnollisti minulle, että ”villalankoja on heti sisääntulossa, villasukkia ensimmäisessä hyllyssä, lankoja myös toisessa huoneessa – onko tässä kaupassa muuta myytävää?” Todentotta. Harjoittelijani oli kuitenkin iloisesti yllättynyt, miten monipuolisesti Pellavasydämessä on erilaista käsityötarviketta, mutta ne ovat jotenkin piilossa.

Nytpä hän sai ihan itse toteuttaa tuon parhaan myyntipaikan täyttämisen. Hän näkee tuotteet aivan erilailla kuin minä. Ne, mitä minä piilottelen alahyllyille, hän nostaa esille. Ja hyvä niin.

Samalla tulen itsekin katsoneeksi tavaroita eri silmin. Putiikin ilme uudistuu jo tavaroitten paikkoja vaihtamalla. Samalla karsin turhia härpäkkeitä, kun tilaa tarvitaan myytäville tuotteille, joita tulee koko ajan lisää.

Aurinkoiset päivät eivät ole hyväksi käsityöliikkeen myynnille. Selvästi huomaa, että ihmiset siirtyvät ulkoilmaan, puutarhahommiin ja mökeilleen. Kuka nyt enää sukkia kutoisi? Tämä on siis juuri oivaa aikaa kevätsiivoukselle!

Nurkat on siivottu turhasta sälästä
Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top