Pitsikukkalaite tai mikälie

Rosee-pitsi, kukkapuu, pitsikukka…. Monta nimeä, eri malleja ja materiaaleja. Varmaan useampaa ohjettakin ja lopputuloskin voi olla erinäköinen. Ostin käsityömessuilta useamman eri valmistajan laitteen, mutta puuseppäni teki kuitenkin ihan omanlaisensa.

Minulle kaiken uuden opettelu on kärsimystä, käyttöohjeen lukeminen ikävää ja oppiminenkaan ei enää käy niin nopeasti kuin nuorempana. Paljon helpompi ja kivampi tapa on oppia kun toinen näyttää. Nytpä se onnistui, kun pyysin harjoittelija-Veeraa opettelemaan pitsikukan tekemisen ja sitten neuvomaan sen minulle. Olin kyllä itsekin sellaisia tehnyt, mutten enää muistanut, miten…

Harjoitus tekee mestarin. Tässä viimeisessä on käytetty kaikkia neljää ”porrasta”. Vielä pitää kokeilla erilaisista langoista ja naruista. Ehkäpä löytyy joku kiva materiaali rintakukaksi? Villalankakukkia voisi yhdistellä huiviksi jne…

Joku saattaa tykätä muovisesta (se on melkein puolet halvempi), joku toinen tykkää, että nuo tapit on irrotettavissa  ja joku toinen taas valitsee kiinteät. Irrotettavia nappuloita puoltaa se, että sitten ei työssä ole turhia nappuloita sotkemassa. Mutta näppärästi se ainakin Veeralta kävi, vaikka hän käytti esimerkiksi uloimpaa ja keskimmäistä kehää.

Tänään ehdittiin tämän lisäksi aloitella kankaanpainantaa. Mielessä on jo turistit ja kesämyynti. Saunahattuja ainakin kysytään joka kesä.

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top