Ikinurmikko Fanttilangasta

Monen monta kertaa olen käsityömessuilla nähnyt Fanttilangasta tehdyn ”nurmikon” tai rairuohon. Aina ajatellut, että tuollaisen vielä joskus teen. Jonakin vuonna olen yrittänyt tehdä vastaavan jostain muuta materiaalista onnistumatta saamaan kivaa tai toimivaa.

Nyt me toteutimme tuon haaveen yhdessä avustajan kanssa. (Terveen ihmisen voi muuten olla vaikea ymmärtää, että mihin sitä avustajaa noin yksinkertaisessa hommassa tarvitaan. Mutta jo pelkästään tarvikkeiden etsiminen ja kokoaminen saattaa olla minun jaloillani liian kova koitos.)

No siis. Ostin Fanttilankaa kilon vyyhdin. On se aika hinnakasta. Tuon vyyhdin jaoin pienempiin nyttyröihin, 50 g ja 100 g painaviin. Katselin toista haavettani – punottua pannunalusta – että siihen tarvitaan n. 100 g joten siksi toiset nyttyrät on vähän isompia. Myynnissä on siis 5 euron ja 10 euron pikkukeriä.

Tähän työhön meni 80 g fanttilankaa. Leikkasin pätkät n.8 cm korkuisiksi. Vuorasin tuohituokkosen paksuhkolla paperilla ja sen pohjalle laitettiin reilusti liimaa. Fanttilankapätkät istutetiin vieriviereen kokolailla tiuhaan ja siinä se. Nyt minulla on aina pääsiäiseksi valmiina rairuohoa!

En osaa arvioida, kannattaisiko nuo päät tasata. Ehkä on elävämmän näköinen tuollaisenaan? Tämä tuokkonen on nyt näyteikkunassa, joten ehkä pitää tehdä toinen, jota voi myymälässä ihailla. Niin, ja kolmas kotiin…

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top