Tekoturkista neulomalla

Yksi Pellavasydämeen saapuneista uusista langoista on Alizen Furlana, tekoturkislanka. Vallan mainiota jälkeä syntyy tästä paksusta langasta, jota neulotaan tosi isoilla puikoilla. Aloitin kolmosen puikoilla ja suurensin ja suurensin ja lopulta neuloin kympin puikoilla. Vyötteessä neuvotaan 8-12.

Tämä lanka on helppo neuloa – aina oikeaa – eikä lopputuloksessa näy virheet. Ja kyllä, kyllä se näyttää turkikselta. Lankavan sivulla on mukavia ohjeita tähän muhkeaan lankaan. Tässä esimerkiksi yksi ohje. Ohjeluettelosta löydät myös muita eläimiä, vaikkapa lampaan…

Paitsi elukoita, tästä langasta voi tehdä monenmoisia asusteita. Ensin luulin, että olisi pehmeä kaulahuivina, mutta ei sittenkään. Langan päät nipistelevät aralla iholla. Lähdin kokeilemaan lankaa sen kummemmin miettimättä tulosta. Ehkäpä tästä tulee hiuspanta pakkasilla pidettäväksi?

Olen nähnyt langasta tehdyn myös sisustustuotteita, esim. torkkupeittoa, tuolinpäällystä jne. Varsin monikäyttöinen lanka siis. 

Yksi kerä ei kovin pitkälle riitä, metrejä 100 gramman kerässä on vain 40. Suosittelen kokeilemaan. Mitä sinä tekisit tästä tekoturkislangasta?
 Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top