Koska asun facebookissa, tiedän, mitä kulloinkin käsityörintamalla tapahtuu. Nyt on IN käyttää paperinarua (joulu)askarteluissa. Valolaatikot taitaa olla viimeisin villitys. Niinpä mekin harjoittelimme…

Otetaan pahvilaatikko, tehdään pohjaan reikä ja päällystetään kokonaan elmukelmulla.

Tehdään liimavesiseos. Saman verran liimaa kuin vettäkin. Noin silmämääräisesti.

Seuraavaan työvaiheeseen on useampia tapoja. Me teimme näin: Suoraan vyyhdeltä kasteltiin pieni sykerö läpeensä vesiliimaseokseen. Lankaa ei katkaista vai otetaan seuraava sykerö. Paljon ei kannata kerralla kastella, naru menee muutoin solmuille.

Kyllä tämä meidän tapauksessa oli aika suttaista puuhaa. Molemmat olemme hyvin hätäisiä ja impulsiivisia. Ei alkusuunnittelua tai -valmistelua. Emmekä jaksaneet pyörittää tarpeeksi paperinarua, joten laatikosta tuli aika harva.

Kuivuminen kestää seuraavaan päivään. Muista käännellä laatikkoa aika ajoin, ettei se liimaannu alustaansa kiinni. Kun teelmys on hyvin kovettunut ja kuivunut, leikataan pohjasta narut poikki. Pahvilaatikko ”revitään” palasina irti ja poistetaan, samoin kelmu.

Todentotta, kyllä ne narut laatikon muodossa pysyvät! Sitten vaan koristellaan. Sisälle valoköynnös ja päälle lahjanauhaa…

On tämä meidän teelmys vähän kökkö, mutta ensi kerralla osaisimme jo paremmin. Enemmän paperinauhaa ja vähän suunnitelmallisuutta sen kiertämiseen. Nurkkiin pitäisi saada enemmän muotoa, nyt ne ovat aika ”tyhjät”.

Samanlaisen jutun voisi tehdä myös muusta kuin paperinarusta. Villalankakin kuulemma käy.

Kaikkea sitä keksitäänkin….                  Pellavasydämen Mervi

Jaa:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Samantapaisia artikkeleita