Suodatinpussi-kranssi

Pellavasydämessä on mallina monenmoisia kransseja. Useimmat niistä on tehty paperinarusta, valokranssi on osoittautunut ehkä kaikkein suosituimmaksi jo useamman vuoden ajan.. Tänään kokeilin yhtä mallia, jonka bongasin facebookin käsityöryhmistä. ”Kaikki” on tehnyt tällaisen suodatinpussikranssin.

Tarvitaan
– styroxrengas
– ympyräleikkuri (tai sakset)
– suodatinpusseja
– nitoja sekä
– kuumaliimaa (tai nuppineuloja)
– pätkä narua tms.

Lähetin avustajan kauppaan kympin kanssa ja pyysin tuomaan sillä rahalla suodatinpusseja. Valitsin valkaisemattoman, vaikka valkoisesta olisi ehkä tullut kauniimpi. Ruskeahko on kuitenkin aivan Pellavaysydämen näköinen. Nyt meillä on muuten moneksi vuodeksi suodatinpusseja, sillä tähän työhön ei tarvittu lähellekään kokonaista pakettia!

Saksilla ympyrän leikkaaminen on aika työlästä, joten olin tyytyväinen, kun Katariina lainasi omaa leikkuriaan. Sitä käyttäen ei tarvinnut myöskään piirtää ympyröitä. Kolme pussia päällekkäin ja kerralla tulee 3 x 3 x 2 eli 18 ympyrää.

Pikkunippu ympyröitä kiinnitetään nitojalla keskeltä. Sitten jokainen pylpyrä rypistetään. Näin saadut kukkaset kiinnitetään vieri viereen syrox-renkaaseen. Vaikka kuumaliima sulattaakin styroxiin kolon, se kuitenkin kuivuttuaan kiinnittää kukat.

Sitten vaan miettimään, miten tämä koristellaan. Ainakin valkoiseen kranssiin voisi laittaa jotain hilettä tai helmiä. Haluan pitää tämän yksinkertaisena, enkä ehkä laita mitään lisää. Tai no jos joku rusetti sentään?

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top