Pöllömekko lapselle

Olemme palanneet lomareissulta ja fiilis on todella rentoutunut. Koska henkilökohtaiset avustajani ovat myös kesälomalla, joudun itse selviämään arkisista puuhistani. Pyykkihuollon olenkin aina suorittanut aivan itse. Tämän päivän olen siivonnut makuuhuonetta, vaihtanut lakanat, pessyt ja tuulettanut – ja kyennyt siihen! Olen kulkenut portaissa, mihin en muutama vuosi sitten olisi kyennyt missään tapauksessa! Muun huushollin imuroimisen jouduin kyllä suosista jättämään puolisolle, ei pysty, ei kykene kyynärsauvan kanssa…

Illansuussa mietin, mitä seuraavaksi tekisin. Muistin, että ompeluhuoneessani on laatikollinen valmiiksi leikattuja, mutta ompelemattomia tuotteita. Uskaltaisinko varovasti nostaa kantta?

Tällaista ei ole tapahtunut moneen vuoteen, että tarttuisin johonkin ei-välttämättömään ompeluun. Tunti siinä meni, kun nostelin kankaita ja ”surautin” ensimmäisen mekon valmiiksi.

Tästä on jo useampi vuosi, kun näitä mekkosia tai liivihameita ompelin. Ja nyt tätä pöllökankaista on vain tämä yksi. Kangas on 100 % puuvillaa. Se ei jousta. En tiedä, minkä kokoiselle olen alunperin tämän tarkoittanut, mutta kuvassa näkyy mitat:

Rinnanympärys 2 x 33 cm, pituus kainalosta helmaan 43 cm ja koko pituus olalta helmaan 58 cm. Olkapäiltä mekko on avoin ja kiinnitetään napilla. Tälle meidän mannekiinille se on juuri ja juuri sopiva.

Jos olet kiinnostunut mekosta, hinta on vain 19 euroa. Uniikkituote.

Tätä kirjoittaessani tuli mieleen, että onkos tuosta kankaasta tehty aikuisten tunika vielä myymättä – ja onhan se! Tästä siis äidille samalla kuosilla koon XXL tunika. Rinnanympärys 2 x 61 cm, pituus 80 cm. Tunikassa on yksi tasku. Tämänkin hinta on 19 euroa.

Tiedän, että tuossa keskeneräisten laatikossa on myös muutama valmiiksi leikattu pellavatunika. Ehkäpä huomenna alan pöyhiä laatikkoa ja muistella millaista oli, kun tunikoita ommeltiin lähes liukuhihnalta…

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top