62-vuotias opiskelija ja mitä muuta kuuluu

Olen aikuisopiskelija. Hah! Aloitin tavoitteellisen opiskelun vasta muutama vuosi sitten. Ensin suoritin mittatilausompelijakoulutuksen, sitten ”valmistuin” pukeutumisneuvojaksi ja viimeisimmäksi suoritin lyhyn ehostuspalvelut -osion kauneuspuolen opinnoista. Olin jo aiemmin hakenut opiskelemaan SomePro -koulutukseen, mutta kun kahta keskiasteen opiskelua ei voi yhtaikaa suorittaa, se jäi vähäksi aikaa lepäämään…

Nyt Perhon liiketalousopistosta tuli kirje, jossa kerrottiin, että minut on hyväksytty opiskelemaan liiketoiminnan ammattitutkintoa.

Miksi tästä innostuin? Mainos SomePro -opinnoista tuli somessa eteeni ja minua kiinnostaa juurikin somen opinnot. Instagram, Facebook ja uudemmat, minulle tuntemattomat alustat tulevat toivottavasti tutuiksi.

Opiskelu suoritetaan oppisopimuksella minun tapauksessani omassa yrityksessäni ja opinnot suoritetaan työn ohessa etänä.

Koska olen kokenut lyhyen masennusjakson, haluan pitää jatkossa itseni virkeänä ja toimeliaana. Yksi keino tässä on jatkuva itsensä kehittäminen ja opiskelu kiinnostavalla alalla. Missään tapauksessa en ala kieliä opiskelemaan, koska se ei olisi kivaa, koska muistini on heikko. Tai no, ilmoittauduttiin me mieheni kanssa kansalaisopiston viron kielen lyhytkurssille. Mutta se on kiinnostavaa, koska liikumme usein Virossa.

Muista projekteistani

Kesäteatterin puvustus alkaa olla valmis, viimeisiä puutteita vielä etsin kirppareilta tai ompelen ja tietysti siirtyminen varsinaiseen esitystilaan keväällä voi tuoda uusia tarpeita puvustuksenkin osalta. Olen ollut innostunut tästä Eeva Joenpellon näytelmän ”Neito kulkee vetten päällä” puvustuksesta. Koska liikutaan 1917 luvulla, ei valmiita vaatetuksia ole juurikaan ollut tarjolla. Paitsi että aiempina vuosina valmistamiani asuja on ”kierrätetty” myös tähän näytelmään. Naisten pukuja olen useampia ommellut. Näytelmä liikkuu köyhien tehdastyöläisten parissa ja vain muutama ”hieno” puku on tarvittu.Vanhaa käsilaukkua etsiessäni minulle tarjoutui mahdollisuus tällaiseen ihanuuteen, jonka lunastin ihan itselleni. Onhan se hassun värinen minun makuuni, mutta niin mageen mallinen, että…

 

Entä putiikki

 Kauppa pyörii islantilasten villalankojen ympärillä. Lettlopin ja Alafosslopin kysyntä ei ole oletuksistani huolimatta ollenkaan hiipunut, vaan me lähettelemme paketteja myös muualle Suomeen, koska laaja varasto… On ollut kivaa neuvoa ensimmäistä puseroaan neulomaan aloittelevia asiakkaita lankojen, värien, puikkojen ja ohjeitten valinnassa. Moni tulee takaisin, kun ensimmäinen pusero on valmis, niihin kun jää koukkuun.
sukkalankahylly

 

 

Itse pidin pienen välin puseroitten neulomisesta, kun siirryin villasukkiin, pipoihin ja kaulureihin, mutta nyt on taas uusi pusero aloittu. Tällä kertaa kokeilen suomenlampaan villaa. Eilen aloitin ja nyt on jo hihat valmiina. Malli on minulle uusi ja pusero neulotaan vain kahdella värillä. Näette sitten…

Mervi

 

1 ajatus aiheesta “62-vuotias opiskelija ja mitä muuta kuuluu”

  1. Voi miten mielenkiintoista lukea tuosta uusimmasta opiskelustasi. Itse täytän jo 66v, mutta ei ole kauan siitä kun etsin jotain mitä voisin opiskella. Tuo on varmasti mielenkiintoista tuo Some Pro👍

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top