Tosi pitkät villasukat

Uskallan laittaa tänne neulomani tosi pitkät villasukat, vaikka tämä onkin tilaustyö asiakkaalle. Mutta kukaan muu, kuin lahjan tilaaja ja saaja eivät voi kuvien perusteella näitä tunnistaa. Tämä tilaustyö varmasti jää mieleeni, vaikka moni unohtuukin vuosien varrella. Miesasiakas tilasi puolisolleen lämpimät ja naiselliset villasukat, joiden pitää ulottua – ei vain yli polven – vaan aivan ylös asti, you know.

Mallia en tällaisiin sukkiin löytänyt, joten piti itse alkaa säveltää. Ensimmäinen versio oli tällainen: muurahaisenpolku yltympäriinsä. 

En tästä kuitenkaan pitänyt itse. Varsinkin kavennusten kohta ei näyttänyt kauniilta. Ei muuta kuin uutta suunnitelmaa tekemään. Langaksi valitsin vaaleanpunaisen Sallan. Ensin tein Pallaksesta tämän eka version, mutta kun alkoi aika loppua ja näytti, ettei lankakaan riitä, vaihdoin Sallaan, joka on paksumpaa.

Uuteen versioon tein eteen tällaisen kuvion:

 
Ja taakse tällaisen:

Kantapään neuloin ristiinvahvistettuna.

Aikamoinen pähkäily oli pohkeen kavennusten kanssa, varsinkin, kun saajan jalka ei ollut tiedossa (muuta kuin mitä facebookin kuvien perusteella pystyin päättelemään) Puoliso antoi vain kokonaispituuden, 85 cm.

Miten sukat pysyisi ylhäällä? Miehen näkemys oli, että pitäisi saada silikonit… no ei kai niitä pystyisi mitenkään kiinnittää neuleeseen, ei kai?

Tein yläreunaan reikäkerroksen ja vaihtoehtoina oli langasta virkattu, valkoinen tai musta joustava pitsi nauhaksi.. Arvaa, mikä oli miehen valinta. No se musta.

Semmoinen, kerran elämässä, työ. En ole kuullut, oliko joululahjan saaja mitä mieltä näistä sukista. Toivottavasti tykkäsi – ainakin pysyy jalat lämpimänä ja ehkä mieskin?

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top