Meikkauskoulu osa 1: pohjustus

Meikkauskoulu alkoi ja tästä opiskelusta olen kyllä taas niin innoissani! Viime viikolla aloitimme Ehostuspalvelut -opinnot. Kahtena maanantaina olen ajanut Turkuun, koulua on klo 16 – 21. Minulla oli avustaja mukana ja hänpä innostui koulusta myös niin, että hakeutua – ja pääsi – myös opiskelijaksi! Koulu on Turun ammatti-instituutti ja opettajana ihanan innostava Eija Nordlund.

Avustajani Jenny ja minä. Onneksi mun silmämeikki ei näy.

Ensimmäisellä kerralla tutustuimme koulun tiloihin ja saimme kuulla, mitä koulutus pitää sisällään ja miten näyttö suoritetaan. Koulutusta on 12 iltana ja näyttö tapahtuu marraskuussa koululla yhtenä päivänä: meikkaamme kaksi eri-ikäistä asiakasta, toinen päivämeikkiin ja toiselle tehdään juhlameikki.

Toisella kerralla pääsimme jo vähän harjoittelemaankin. Aiheena oli ihotyypit, meikin pohjustus ja meikkivoide. Määrittelimme oman ihotyyppimme, onko iho normaali, rasvainen vai sekaiho, kuiva tai herkkä ja itse lisään tähän vielä vanhenevan ihon, sillä siihen liittyy omat ”kommervenkkinsä”. Minä olen muuten kuulemma Eijan oppilaista vanhin koskaan…😆

Meikin pohjustus primerilla

Kun iho on puhdistettu, sille levitetään seerumi tai päivävoide ja sitten päästään meikkaamaan! Mutta ennen meikkejä iho pitää pohjustaa, jotta meikki pysyy ja näyttää hyvältä. Tämä osuus oli minulle aivan uutta. Olin kyllä sen verran tutustunut ”praimereihin” että yhdeltä meikkausvideota kuulin sanan, menin oman kotikaupunkini ainoaan meikkejä myyvään liikkeeseen – Tokmannille – ja etsin hyllystä primereitä. Tasan yhden putkilon löysin ja sen ostin. 

 

  Primerit voidaan jakaa kahteen pääluokkaan:

– kosteuttaviin

– geelimäisiin, silikonia sisältävät

Kun valitset primerin huolellisesti ihotyyppisi mukaan, se luo hyvän pohjan meikille. Se auttaa meikkiä levittymään tasaisesti ja pysymään pidempään ja siistimpänä.

Näistä kosteuttavat sopivat kuivalle iholle ja tuo silikoonimainen taas rasvaiselle iholle. Luulen, että tuo ostamani halpistuote on oikea valinta kuivalle iholleni? Joku toinen primer peittää hyvin ihohuokoset ja ihon pinta tasoittuu. Olimme aika hämmästyneitä näiden erosta. Opettaja teki meikinpohjustuksen molemmilla tuotetyypeillä samalle opiskelijalle ja kyllä, meikkivoide näytti aivan erilaiselta eri primerilla. Toinen vaikuttava asia oli myös käytetty työväline. Mutta näistä toisella kertaa…

Meikkivoide

Ennen meikkivoiteen valitsemista tutkimme ihon sävyä ja jaottelimme itsemme viileisiin ja lämpimiin. Tästä kehkeytyikin itselleni probleema, sillä tällä hetkellä ihoni näyttää lämpimältä, koska on erittäin paljon ruskettunut. Tiedän kuitenkin talvella olevani todella vaalea ja ihoni on roosansävyinen, viileä siis.

Parittain valitsimme kolme lähellä ihon sävyä olevaa meikkivoidetta Joe Blascon tuotesarjasta, joka on koululla käytössä. Erilaisia sävyjä oli monta kymmentä ja valinta ei ollut helppo! Taisivat kaikki kuitenkin lopulta löytää sävyn, joka ei erotu omasta ihosta ja on siis hyvä valinta. Jos täydellistä sävyä ei löydy, opettaja neuvoi valitsemaan sen, joka on hivenen omaa ihoa tummempi.

Opimme tietysti myös aseptiikkaa, eli käsittelemään meikkejä puhtaasti. Meikkivoidetta ei todellakaan oteta suoraan siveltimeen – sormista puhumattakaan – vaan ensin spaattelilla paletille ja siitä vasta otetaan sormiin tai siveltimeen ja levitetään kasvoille.

 

Tämä aiheutti itselleni vähän hämmennystä, kun olin luullut/kuullut, ettei asiakkaan kasvoihin kosketa ollenkaan sormin. Mutta kyllä, me laitoimme primerin sormin, mutta meikkivoiteen joko siveltimellä tai meikkisienellä kasvoihin.

Opimme myös työvälineiden puhdistusta ja siihen käytettävistä aineista. Markkinoilla on kalliita tuotteita, joiden puhdistusteho on heikompi kuin Fairyn, mutta jos käytössä on esim. kalliit luonnonkarvaiset siveltimet, niiden huoltoon kannattaa valita oikeat aineet.

Vielä senkin opimme, että jossain käytetyssä tuotteessa tulee olla auringonsuoja. Jos kerroin on eri tuotteissa eri, ”voimassa” on niistä korkein, eikä sillä ole väliä, onko tuote alimmaisena tai päällimmäisenä.

Paljon tietoa, mielenkiintoista ja tarpeellista! Olen niin innoissani…

Perustin Instagramiin tilin meikkausjuttuja varten, haluatko lähteä seuraamaan?

 https://www.instagram.com/mervilamminenmakeup/

Mervi

 

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top