Helman mitta

Lukijat tuskin muistavat, mutta minä kyllä. Tästä on jo muutama vuosi aikaa, kun esittelin juhla-asuni, jonka kanssa vietin tyttäreni valmistujaisjuhlaa. Silloin minulle ystävällisesti kerrottiin, että hameeni helma on liian pitkä. En ollut tullut koskaan ajatelleeksi. Mutta sen jälkeen kyllä.

Olimme tässä yhtenä sunnuntaina serkkuni synttäreillä. Pariskunta täytti 70 vuotta, joten tiesin, että juhliva väki on iäkästä, eikä minunkaan tarvitse yrittää näyttää ikäistäni nuoremmalta. Valitsin siis asukseni varsin ”klassisen” asun muutaman vuoden takaa.

Vaikka olin jo viikkoja miettinyt, mitä laitan päälleni, lähtöaamuna kuitenkin totean, että hameen helma on auttamattomasti liian pitkä. Onneksi ompelukone on koko ajan valmiudessa ja onneksi aloitin pukeutumisen ajoissa, joten ehdin hyvin surauttaa helman lyhyemmäksi. Siltikin se jäi vielä liian pitkäksi. Nämä kuvat ovat auttamattoman kehnot, mutta katso vaan tuota helmaa…

Sitten tehdään taikatemppu, helma nostetaan jonnekin sinne kainaloiden seutuville…

Mieheni osui aivan oikeaan, häneltä kun neuvoa kysyin näiden kahden vaihtoehdon välillä.
Lyhyempi näyttää nuorekkaammalta!

Löysin meidän huushollista kohtuu hyvän kuvauspaikan. Hiukan on ahdas tila, mutta pienillä järjestelyillä onnistun, jos saisin valaistuksen vielä kuntoon. Tämä peili on 70-luvulta ja nyt kun se vanhan kodin vintiltä tuotiin ja paketista avattiin, havaittiin jomman kumman tyttären taitelut. Saisihan nuo irroitettuakin, mutta….

Peiliä vastapäätä on kylläkin oven taakse piilotettu pyyhkeitä, aamutakkia, kenkiä ym. jotka tietysti täytyy aina kuvauksen vuoksi siirrellä.

Tämä tila on meidän kolmesta komerosta tehdyn ”kodinhoitohuoneen” se kolmas osio, jolla ei ole täsmällistä käyttötarkoitusta. Sinne on koottu ruskea pöytä ja ruskea hylly, joista en millään malttaisi luopua, vaikka ei niillä tuossakaan kunnollista funktiota ole.

Tähän huoneeseen on aina ovi auki käytävältä, joten saisi se nätimmän näköinen olla. Toisaalta on ihan kiva, ettei kaikki ole kerralla valmista. Jonain päivänä vielä keksin, miten tämän tilan sisustan.

Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top