Trikoomekko

*kangas saatu www.taidejakasityo.fi *

Taide- ja käsityö -verkkokauppa haki somessa ompelijoita, jotka ovat kiinnostuneita heidän kankaistaan. Minähän olen aina innokkaana ilmoittautumaan ”joka paikkaan”. Tähän tulin jopa valituksikin! Pääsin siis valitsemaan mieluisan kankaan ja ompelemaan siitä, mitä halusin.

Valitsin sinivioletin kolibritrikoon. Katso Täällä. Tässä vaiheessa kesää en halunnut enää ihan hellemekkoa tehdä, joten mekkoon tulisi puolipitkät hihat.

Ensin ajattelin hyödyntää aiemmin käyttämiäni kaavoja, mutta kun kankaassa on niin kiva kuviointi, halusinkin säilyttää sen mahdollisimman ehjänä. Niinpä päädyin malliin, joka on tässä ompelemassani tunikassa. Siinä ei ole muuta kuin sivusaumat, hihat on lepakkohiha-malliset. Sijoitin tunikan kaksinkerroin asetellun kankaan päälle ja leikkasin saumavarat lisäten. En muistanut ottaa kuvaa siinä vaiheessa, joten tämä kuva on otettu jälkeenpäin loppukankaan kanssa.

 

Sain kangasta 2 metriä ja koska se on erikoisleveä (170cm) mekkoon riitti yksi pituus ja loppukankaasta saan vielä topin. Hihan pituus määräytyi nyt kankaan leveyden mukaan. Helman leikkasin myös koko kankaan levyisenä. Koska malli muuten on aivan yksinkertainen, halusin hihaan jotain extraa. Sivusta jääneestä soirosta leikkasin jatkopalan.

Tällaiset niistä tuli

Mekko on oikein mieluinen. Se on täsmälleen hyvin istuva, vaikkei mallissa ole ainuttakaan muotolaskosta.

Pääntiehen ajattelin ensin tällaista kolmipistesiksakkia, mutta totesin sen kuitenkin vähän amatöörimäiseksi ja maltoin sitten vaihtaa koneeseen kaksoineulan. Käänsin ja ompelin kaksoistikin. Tuli siisti. Ja muuten – tähän onkin olemassa mainiot sakset! Näillä saat leikattua ylimääräisen kankaan leikkaamatta reikää mekkoon… Mulle vasenkätisenä nämäkin sakset ovat kuitenkin haasteelliset.

 

Tuon hihan olisi voinut ommella vielä siistimmin, mutta minä vain lisäsin jatkokappaleen ja tikkasin saumavarat kiinni. Jätin hihaan halkion, koska tuntui, että siitä olisi muuten tullut hivenen liian tiukka. Halkion reunat vain käänsin nurjalle ja tikkasin.

Kankaasta en voi vielä sanoa käyttökokemusta, mutta hyvältä tuntui ommella, napakkaa ja hyvin pysyi kuosissaan. Käy toki verkkokaupassa katsomassa, miten hauskoja kuvioita sieltä löytyy.

www.taidejakasityo.fi

Avustajani otti kuvat puotini edustalla ja kaunis kukka oli pakko saada mukaan.

Mitäs pidät?

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top