Nyt ei olkaimet näy!

Edellisessä postauksessa esittelin muutoin kivan farkkumekon, jossa kuitenkin oli yksi vika – sen pääntie on liian avara. Koska kävelyasentoni on erittäin vino, toinen olkapää on aina alempana ja niinpä pääntiekin valuu alas ja rintaliivin olkaimet tulevat näkyviin. En pidä siitä, olkoonkin, että nyt on muotia juuri tällaiset olkapään paljastavat puserot.

 

Kuvittelin, että minun on ommeltava pääntietä pienemmäksi olkasaumoja isontamalla. Sain myös vinkin, että voisin virkata aukkoon pitsiä, mitä hetken mietinkin. Ja toiset ehdottivat, että alle näyttävät liivit ja olkaimet saavat näkyä. Mutta sitten facebookin naistenhuoneella eräs lukija muistutti minua asiasta, jonka kyllä tiesin, mutta se ei tässä yhteydessä ollenkaan käväissyt mielessänikään.

Olkapäille ommellaan nauhat! Toisesta päästä kiinni ja toiseen päähän neppi. Näin olkaimet pysyvät ruodussaan. Kerrassaan mainio idea, jonka toteutin heti!

Ensin ommellaan toinen pää nauhasta kiinni saumanvaraan. Koneella tai käsin, minulla on ammatin vuoksi aina kone esillä. Onneksi huomasin, että olkaimien leveys vaihtelee ja varasin nauhaa n. 5 cm, jotta leveimmätkin mahtuvat.

Nauhan toisen pään ompelin myös umpeen, kolminkertaisena nauha kestää paremmin nepin ”riuhtomisen”. 

Inhoan käsinompelua, mutta tämä oli kyllä ihan pieni homma. Toinen neppi nauhan päähän ja toinen saumanvaraan. 

  Ja siinä se!

Nyt ei olkaimet näy!

Nyt pysyy olkaimet paikoillaan: jos mekko valuu, valuu olkaimet mukana, mutta eivät tule näkyviin.

Niin kätevää! Tekisi mieli mainostaa – ja ehkä sen teenkin – Pellavasydämen uutena tuotteena.

Pellavasydämen Mervi

Mainostan tässä vielä pukeutumiseen liittyvää facebook ryhmää, jonka perustin – tervetuloa keskustelemaan tyylistä, pukeutumisesta, ongelmista ja ratkaisuista. 

Täällä.. https://www.facebook.com/groups/1471390016570671

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top