Lasten islantilaiset

Lettlopi langasta neuloo puseron nopeasti, mutta vielä nopeammin tulee valmista, kun tekee pienen! Minulla on vain kova hinku neuloa, mutta ei ihmistä, kenelle teen, joten voin tehdä ihan minkä kokoisen ja värisen vaan. Tässä tarinassa on kyllä mukana yksi tilauspuserokin.

Neuloin calaxystä, joka on väriltään tumma – ehkä ihan musta – mutta siinä on värillisiä pieniä hiukkasia. Halusin kokeilla, miltä näyttää, jos kaarrokkeeseen valitsee juuri niitä värejä, joita tummalta pohjalta pilkistää ja tällaiset väripilkut niistä tuli

Mallin, siis silmukkamäärät otin kirjasta islantilaisia neuleita, mutta sävelsin itse, mistä tietysti seurasi ongelmia, mutta ei ylipääsemättömiä. Ensimmäisen kuvioraidan katsoin kirjasta, mutta huomasin, että noita salmiakkeja oli minulla pariton määrä, kun olisi pitänyt olla parillinen. Tietystikään seuraava kuvio ei sitten täsmännyt, mutta kun minähän en pura, niin aloin suunnitella kuvioita itse. JOS OLISIN kärsivällinen, olisin varmaan piirtänyt paperille suunnitelman, mutta kun en ole – vaan olen hättänen  – suunnittelin kuviot ja värit työn edetessä.

Koska olin jo tehnyt aika monta lasten puseroa, osasin suurinpiirtein neuloa kaarrokkseesta sopivan ja ainakin tämän mallinuken päällä pusero näyttää hyvältä ja sopusuhtaiselta.  Kuvasin saman nuken päällä myös muita puseroita.

Tuo vaaleanpunainen kissankello pusero on tilaustyö ja se onkin näistä ainut, joka ei ole Lettlopista neulottu. Käytin siihen Teeteen Salla-sukkalankaa ja näin puserosta tulee ihanan pehmeä.

Näiden lisäksi olen tehnyt myös kolme muuta:

Lasten puserot on siitä kivoja, että ne tulevat nopeasti valmiiksi ja voi kokeilla uusia juttuja, niinkuin esimerkiksi vetoketjun tekemistä!

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top