Pieni irtiotto arjesta

Aina ei ihminen kaipaa pitkää lomaa, joskus pieni irtiotto arjesta riittää. Vaikka toisaalta olenkin kyllä sitä mieltä, että kesällä pitää olla pidempikin jakso poissa töistä, jotta ehtii todella rentoutua. Meidän piti olla vain yksi yö asuntoautossa, mutta olikin niin kivaa, että lomanen venyi kahden yön mittaiseksi.

Matkakaan ei ollut pitkä, vain noin 20 km. Olimme kuulleet positiivisia kokemuksia Pyhärannan leirintalueesta ja suuntasimme siis sinne.

Kartta Uusikaupunki, 23500–Pyhäranta 

Mukaan ei tarvinnut ottaa syömistarpeiden lisäksi paljon mitään, sillä asuntoautohan oli perustarpeiltaan jo valmiina. Sää oli helteinen, joten minä tarvitsin vain auringonottolavitsan ja kännykän ja äänikirjan. Nautin auringosta ja tällä kertaa toteutui ikiaikainen unelmani – pääsin saunasta uimaan. Alueella oli yhteissauna ja sinne vapaa pääsy. Oi, miten sopivat löylyt siellä saikaan! Jälkeenpäin totesin, ettei fibromyalgiani ollenkaan valittanut saunasta. Ei tullut pää kipeäksi. Uimaan pääsi piiiiiitkän laiturin päästä, missä oli hyvät, tukevat portaat matalahkoon veteen.

Ainut huono puoli oli suihkun puute. Pesulle piti erikseen kävellä, mutta olin ottanut kunnon lääkityksen, eikä pieni kävely ollut ollenkaan pahasta.

Oli niin suurenmoisen ihanaa käydä nukkumaan saunan ja uimisen jälkeen viilenevässä illassa, että aloin ehdottaa lisäaikaa. Niinpä nukuimme vielä toisen yön ja tulimme aamulla suoraan töihin, avaamaan kaupan.

Kuvassa näkyy laituri, jonka päästä pääsin uimaan. Minulle tämä on hyvä, sillä en voi kepin kanssa kahlata veteen. Harmittavan paljon sauna-alueella oli portaita, joten vaikeasti liikuntavammainen siellä ei olisi pärjännyt ollenkaan. Kaikkineen alueella oli paljon tilaa, tuolla meidän auto on leikkimökin takana. 

Jos tämä minulle olikin irtiotto arjesta, mieheni ”joutui” passaamaan kuten aina muulloinkin. 

 

Tällä leirintäalueella ei varsinaista ravintolaa ole, juomista saa ostaa ja grilliruokaa. Ensimmäisenä iltana söimme heidän kanakorinsa ja hyvin tulimme ravituksi.

 Alue oli rauhallinen ja miljöönä kiva, nämä merelliset koristelut olivat ensimmäisenä vastassa:

 

Meille tämä camping-alue oli aivan riittävä, kun emme istu terassilla emmekä tarvitse aktiviteetteja. Olimme tyytyväisiä ja varmasti palaamme toistekin.

 

Luulenpa, että talven mittaan palaan tähän mukavaan fiilikseen: 30 astetta hellettä – kuuma, kostea sauna – virkistävä merivesi – riittävä nesteytys!

Home is where we park it, lukee asuntoautomme kyljessä.

 

Kuulimme tarinoita, että samana iltana länsirannikon camping-alueet olivat tupaten täysiä, mutta täällä oli tilaa. Tämä oli oikeastaan elämäni ensimmäinen leirintäalue kokemus, koska aiemmin olemme vain yöpyneet. Pidemmälle pysähdykselle pitäisi kyllä olla tekemistä mukana, nyt en ottanut edes käsityötä – ja se on ennekuulumatonta se!

Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top