Islantilainen alafosslopista

Toukokuun lopulla sain tuttavalta pynnön tehdä hänelle islantilainen pusero langoista, jotka hän oli muutama vuosi sitten itse ostanut Islannista. Kyseessä on sama Alafoss-lanka, jota meilläkin on ollut myynnissä. Mutta heti kun aloin neuloa näitä lankoja, totesin laadun aivan eriksi. Nämä vanhemmat langat ovat tosi töpäkkää. Onko käynyt niin, että kiireessä on tullut tehtyä laadultaan kehnompaa?

Hetimiten loukkasin käteni kun kaaduin sen päälle. Tämä lanka vaatii ihan erilaisia voimia kuin ohuempi Lettlopi, joten työ jäi lepäämään. Nyt sain sen valmiiksi. Ohjeesta en tiedä – minulla on kopio siitä ja se on enkun kielinen. Olisko jostain kirjasta? Tosi nätti kuvio, eikö vain?

Tässä kuvassa pusero on viimeistelypesua vaille valmis. Niin, ja resorit ja kauluksen tein ohjeesta poiketen…

Näissä kuvissa näkyy, paljonko kuviolankoja on jäljellä. Eli vaalean sinistä 0008 on kulunut 28 gr, valkoista 0051 kului  25 gr ja tummansinistä 0709  meni 28 gr. Koska koko paita painoi tasan 600 gr, niin pohjaväriä 9959 on kulunut 519 gr.

Alkuperäisen ohjeen mukaan käytetään vaaleaan puseroon värejä 54, 5, 58 ja 56 ja tummaan puseroon värejä 59, 9959, 0058 ja 8.

Tässä puseroa sovittaa avustajani Susanne, mutta tilaajalle pusero oli vielä sopivampi, sillä hänellä on pitkät kädet. Sain tilauksen myös toisesta puserosta, jonka langat saan myöhemmin. Tuttua mallia on kiva tehdä. Minä tekisin aina vaan samalla mallilla, minkä olen kerran oppinut ja siksi Riddareita onkin tullut tehtyä monessa eri värikombossa. Mutta voi olla, että tästä tulee uusi suosikki, jahka Alafosslopia alkaa tehtaasta tulla myyntiin. Minkähän paksuista nykyinen lanka on?

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top