Sininen islantilainen lapselle

Kymmenes neuleeni joulun jälkeen on sininen islantilainen lapselle. En tee kaarrokepuseroita erityisesti kenellekkään, en itselleni enkä ajatellen ketään muutakaan. Kunhan teen, kun se on niin kivaa. Ja koska mulla on lankoja putiikin puolella. Nyt vasta keksin, että kun teen pieniä puseroita, saan nopeammin valmiiksi ja pääsen suunnittelemaan taas uutta väriyhdistelmää!

Sininen islantilainen lapselle

Tällä kertaa valitsin väriksi sinisen. Luulin löytäväni monta vaihtoehtoa, mutta Lettlopin ns. sinisissä on sekä lämpimän että kylmän sävyisiä, enkä halunnut – tai värisilmäni ei antanut myöden – yhdistää niitä.

 Puseron pääväri on keskisininen ja kuviossa lisäksi taivaansininen, laivastonsininen (mariini) ja vaalea tuhkanharmaa.

 

 Tämänkin puseron kastelin pelkällä vedellä läpimäräksi ja kuivattelin tasolla pari päivää. 

 

Malli on kirjasta Islantilaisia neuleita, lapsen pusero Kambur, Harjanne. Meillä tämä kirja on putiikissa laputettu etsimisen helpottamiseksi. Yhdessä kohtaa on laput ohjeille Lettlopista, toisessa Alafosslopille ja vielä erikseen lasten mallit!

 Tein tämän ohjeen isoimman koon, eli 4 vuotiaalle. Putiikissa meillä sattui olemaan juurikin tämän kokoinen ”lapsi” esittelemään puseroa. Tässä häntä pukee avustajani Jenny.

Voit varmaan kuvitella, miten paljon itsehillintää tarvitaan, kun oven takana on tällainen valikoima Lettlopi-lankoja….

Ja tässä vielä tiedot tuon lapsen puseron langoista. Kaikkineen kulutus oli 228 gr ja kuvasta voit päätellä yksittäisen värin kulumisen, paitsi että pääväriä käytin useamman kerän. Ohjeen mukaisesti neuloin resorin 3,5 mm  60 cm pyöröpuikoilla ja vaihdoin yhtä pitkiin 4,5 mm:siin. Hihat neuloin sukkapuikoilla.

 Kyllä tämä lapsi normisti on sisällä, vain kuvausta varten kiikutimme hänen ulos.

Nyt kun tämän keksin, että pääsen kokeilemaan useampia väriyhdistelmiä, kun teen ”vain” lapsen kokoisia puseroita, niin näitäpä alkoikin syntyä… esittelen pian taas uuden!

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top