Virkattu rahinpäällinen

Hauskaa saada blogin lukijoilta viestejä. Kommentteja saan nykyään todella vähän, mutta muutama viikko sitten sain sähköpostia. Sen lähettäjä oli googlettanut rahin päällisiä ja päätynyt Pellavasydämen sivuille. Vuonna 2015 olin postannut virkkaamastani rahin päällisestä, täällä: https://pellavasydanjamervi.blogspot.com/2015/03/rahille-paallinen.html

Kyseessä oli tilaustyö ja näemmä asiakas oli lähettänyt kuvan valmiista työstä omassa kotonaan. En olisi mitenkään muistanut, että olen tuon tehnyt, mutta sen verran kuvassa näkyy tuttua sohvaa, että myönnettävä on. Tuolloin vielä virkkasin paljonkin tuotteita – koreja etupäässä – trikoisista matonkuteista. Nyttemmin en niitä enää tee, kun asiakkaat virkkaaat itse ja minä vaan myyn kudetta. Lupasin tämän tehdä ja huhuh! olipa rankka homma. Kuteeksi valitsin asiakkaan väritoivomuksen mukaan harmaan Lankavan Lilli -ontelokuteen. Kude on sikäli kivaa virkattavaa, että se on tasapaksua, eikä siinä ole solmuja toisin kuin trikookuteet.

Sain asiakkaalta rahin mitat; halkaisijan ja korkeuden. Virkkaan pohjan kiinteillä silmukoilla näppituntumalla niin, että saan sen pysymään tasaisena. Lisäilen silmukoita suunnilleen tasaisesti ensin kaksi silmukkaa jokaiseen allaolevaan silmukkaan, sitten jokatoiseen. Kolmannella kerroksella joka kolmanteen jne. Ympyrä ei saa alkaa ”liehittää” reunoiltaan, muttei se saa myöskään muotoutua kupiksi. Eikö olekin ”hyvä” ohje! Kun pohja on tarpeeksi iso, ei enää lisätä silmukoita, vaan jatketaan yksi silmukka alla olevaan silmukkaan. Tällöin reunat lähtevät nousemaan ylöspäin. 

Koukkuna paras on tuollainen metallinen nro 8. Sitä saa käyttää huolettomasti, ettei tarvitse pelätä katkeamista. Täytyy myöntää, että kun tätä väänsin hartiavoimin, olin pari päivää kipeä hartioista ja kämmenistä. Mutta se on hinta siitä, että työstä tulee napakka.

 

 

 

Löysin kaupan puolelta tuollaisen juuri täsmälleen sopivan kokoisen rottinkikorin, mihin pystyin sovittamaan päällistä todetakseni sen tilauksen mukaiseksi. Tottakai se jää kuitenkin jännittämään, että miten asiakas saa jäykän päällisen istutettua rahin päälle ja miltä se näyttää…

Olinkin kovasti iloinen, kun sain tyytyväiseltä asiakkaalta kuvan ja viestin, että se on täydellinen! Rahin alareunaan kiinnitin katajanapin, jossa lukee Pellavasydän. Tässä kuva rahista päällisineen.

Pellavasydämen Mervi
Ja tässä höpsöltä kuulostava eka YouTube -videoni 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top