Ylelliset vai tylsät yösukat?

Asiakas soitti ja olisi halunnut läheiselleen yösukat kashmirista. Meillä ei ole sellaista lankaa, mutta esittelin vaihtoehtoja. Kerroin, että merinovilla on aivan ihanan pehmeää ja lämmintä, eikä varmasti kutita, mutta siitä tehdyt sukat eivät kestä kulutusta. 

Sukkien pitää olla harmaat ja kun ehdotin jotain pitsikuviota, niin ei…. Okei, tein siis tylsät, mutta laadukkaat sukat. Kahdet. Lankaa kului vajaa 100 gr sukkapariin.

Vaaleamman harmaat on Katian 100 % Merino ja tummempi Teeteen Tundra, alpakkalanka, joka kestää kyllä ihan kunnon kulutustakin. Molemmat sukat neuloin pienemmillä puikoilla, kuin mitä lankasuositus on: merinovillaisiin käytin 3,5 puikkoja ja alpakkasukkiin 3,0 bambuja.

Ihan varmasti näissä sukissa tarkenee nukkua, eikä sukat kutita eikä purista. Toivon, että käyttäjä on tyytyväinen. Mukava ja nopea oli näitä tikuttaa yhdeksän paidan jälkeen. Melkeinpä jouduin muistelemaan, miten monta silmukkaa… ja miten kantapää tehdään. No, ei vaiskaan, on se aikalailla selkäytimessä. Sukankutominen.

Pellavasydämen Mervi                                                              

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top