Joustoa vyötäröön

Teen asiakkaille korjausompeluksia. Silloin tällöin tuodaan ikäihmisten housuja korjattavaksi, kun on lihottu tai laihduttu.  Eikä siinä mitään, mutta jos täytyy tehdä muutokset näkemättä ihmistä ja sovittamatta, ollaan hankalan haasteen edessä. 

Nytkin pyydettiin ompelemaan housuihin uusi vyötärönauha ja siihen kuminauha, niin että sitä voi säätää. Hmmmm… muistan kyllä nähneeni semmoisia ”kaksoisnappeja” jotka laitetaan reikäkuminauhaan. Sitä kumpparia mullakin on myynnissä, muttei niitä nappeja!

Tuurilla voisi kuminauhasta tulla sopiva, mutta työ menee hukkaan ja asiakas on tyytymätön, jos niin ei käykään. Päätin kokeilla…

Ompelin kaksi tavallista nappia vastakkain. Jätin niiden väliin reilun ”kaulan”.

 
Toimii!

Muistaakseni oikeat kaksipuoleiset napit ovat pehmeitä, onkohan näissä vaarana, että painavat herkkää nahkaa? Kovin helppo tällaisia ei ole myöskään käyttää, mutta ehkei nappeja tarvitsekaan yhtenään siirtää…

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top