Tiskirättejä diy

Olipa kiva vaihteeksi ottaa virkkuukoukku käteen, kun olen kolme kuukautta neulonut puseroita! Ajattelin tarjota asiakkailleni kivaa käsityötä kesäksi ja tässäpä se tulee… tiskirätit bambulangasta joko virkaten tai neuloen.

Tilasin paljon bambulankoja näitä varten. On Blendbamboota ja Himalaya De luxe Bamboota.

Värejä löytyy varmasti jokaisen keittiöön sopivaksi! Bambulanka on kuulemma kaikista paras tiskirättiin. Ensimmäisenä virkkasin valkoisen ”liinan” – se kuulostaa kauniimmalta kuin rätti. Ohjeen löysin Lankavan sivuilta ja tämä onkin ollut asiakkaittenkin suosikki. Ohje täällä.

Enpä osannut heti ohjetta tulkita oikein. Jos katsot tarkkaan, niin alku menee väärin. Tein joka kerroksella kohopylväät SAMAAN paikkaan, mutta sitten hoksasin, että niiden paikkaa pitää vaihtaa. Ensin siis virkataan vaikkapa 50 ketjusilmukkaa, sitten niihin pylväät ja seuraavaksi tehdään pylväät edellisen kerroksen pylväiden YMPÄRI – ensin edestä, sitten takaa. Ja seuraavalla kerroksella toisinpäin. (Siihen, mikä edellisellä kerroksella tehtiin edestä, nyt tehdäänkin takaa jne.) Tulee kivaa koripunosta.

 

Tein vielä yhden kerroksen liinan ympäri ja lisäsin myös ripustuslenkin. Tähän meni yksi 50 gr kerä. Sitten kokeilin virkata tavallisia pylväitä. Lankana ihanan ihanan Blend Bamboo, tämä väri oli melkein kuin kullan hohtoa!
 

Kerästä tuli vielä toinenkin, sen tein neulomalla tavallaan myös korin pohjaa. Reunoille neuloin helmineuletta, jotta reunat ei kiperry ja keskelle viisi oikeaa, viisi nurjaa – tätä vaikkapa viisi kerrosta ja sitten vaihdetaan ruutujen paikkaa. Helppoa!

 

 Sitten laitoin vielä kaikki vaakan kautta, niin sinäkin näet, paljonko näihin kului lankaa:

Eli kullanvärisestä langasta jäi puolet, ja se meni virkattuun liinaan. Olin väärässä, kun oli sellainen mielikuva, että virkattuun menee enemmän lankaa, mutta tässä tapauksessa tuli aivan samankokoiset ja -painoiset neulottuna ja virkattuna. Sen sijaan tuo valkoinen kokopylväin virkattu kulutti lankaa 2 x enemmän.

 Näihin kahteen siis riitti yksi kerä (50 gr) Blend Bamboota.

 

Kerrassaan mukavaa puuhaa ja tulee nopeasti valmista. Tein kaikki nämä kolme yhden illan aikana. Näitä kannattaa nyt tehdä valmiiksi, että sitten kun taas saamme käydä vieraisilla, on mitä viedä! 

Koska näissä ei tarvita kovin ihmeellistä ohjeen ymmärtämistä, on tämä kiva aloittelijankin työ. Ainakin minusta tuntuu helpolta, mutta niinhän se on, että kaikki on helppoa, kun sen osaa?

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top