Toinen helmineulepipo

Edellisessä postauksessa jaoin ohjeen helmineulepipoon, jossa on käännettävä resori. Jos kuitenkin kaipaat kevyempää pipoa, sen ohje tulee tässä.

 Lankana tässäkin on kutiamaton 100 % merinovilla. Nyt Schachenmayrin Merino Extrafine 85, jossa siis on 50 grammassa 85 metriä. Lankaa tähänkin pipoon kului 2 kerää, eli 100 grammaa. Lanka on paksumpaa kuin edellisessä ohjeessa, joten pipokin valmistuu huomattavasti nopeammin.

Tässä ohje: Puikkojen koko on ohjeellinen, valitse omaan käsialaasi sopiva, tai ne mitkä on lähinnä…

Luo 102 silmukkaa puikoille nro 3,5. Neulo resoria 1 o 1 n noin 9 cm. Vaida isommille puikoille 5,5 ja neulo 13 cm helmineuletta 1 o 1 n. Minä teen niin, että neulon kaksi kerrosta samaa ja sitten vaihdan silmukat toiseen paikkaan. Eli kahden kerroksen jälkeen neulon 1 n 1 o taas kaksi kerrosta. 

Tämän jälkeen aloitetaan kavennukset 6 kohdassa. Neulo 15 silmukkaa, sitten 2 silmukkaa oikein yhteen ja tätä koko kerros. Seuraavalla kerroksella kavennukset tulevat samaan kohtaan, eli neulo 14 silmukkaa ja 2 oikein yhteen. Näin jatkat kavennuksia. Itse tein niitä ”niin kauan kuin pystyi 60 cm pyöröpuikolla” tai 13 kertaa.

Loppujen silmukoiden läpi vedetään lanka tiukalle ja päätellään. Näin tehden pipon päähän tulee tuollainen ”krymppy”.

Vallan mainio pipo, joka pysyy päässä eikä kutita. Näitä voi ”tehtailla” melkeinpä pipon illassa.

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top