Kun iskias tekee istumisesta hankalaa

Iskias-vaiva on kiusallinen ja pitkittyessään vie hermot. Viimeisin minun 20 lonkkaleikkauksestani aiheutti pysyvän hermovaurion, joka eniten vaivaa istuessa. Tiedätkö tunteen, kun kipu alkaa alaselästä ja säteilee pakaroitten ja pohkeen kautta varpaisiin asti?

Kesti aikansa ennen kuin tajusin, miten parhaiten autan asiaa. Muutamat automatkat kului kivuissa kiemurtelemalla, kunnes tajusin, että minun on istuttava tavallista korkeammalla tuolilla ja mieluiten vielä pehmustetulla. Fysioterapiasta sain lonkkavammaisen koroketyynyn, jossa on yksi neljännes muita pehmeämpi. Kun sen laitan kipeän lonkan kohdalle, niin kipu hellittää.

Arja-ompelijani valmisti tyynyn päälle suojuksen. Oikein mainio keksintö oli kiinnittää siihen reppuhihnat. Saan tyynyn selkääni silloin kun kävelen kahdella kyynärsauvalla tai kädessä on kassi. Tämä on mainio apu esim. lentomatkoilla. Otan tyynyn mukaan myös mennessäni vaikkapa kynsien laittoon, missä joutuu istumaan parikin tuntia matalalla tuolilla – olisi kärsimystä ilman tyynyäni.

Keittiön pöydän ääressä on jo muutaman vuoden ollut patjan pala. Näytti tylsältä, mutta kun sitä joskus sokeutuu omille jokapäiväisille asioilleen. Vein superlonin Arjalle ja hän ompeli siihen kauniin, sisustukseen sopivan päällyksen. Tältä se näyttää nyt:

Vaikka tyyny tietysti näyttää hassulta koloineen, on se minulle välttämätön ja hyvä apu. Tyyny on 15 cm korkea.

Onko sinulla samanlaista vaivaa? Oletko keksinyt auttavia apukeinoja?

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top