Rahin uudistaminen

Uudistettu rahi valmiina

Minulla on ollut äitini peruja vanha säilytysrahi. Ehkä 50-luvulta? Tässä alla olevassa kuvassa alaosa on jo purettu ja nappikin irroitettu. Olin tämän jo kerran uudistanut tumman punaiseksi. Silloin se sopi sisustukseen, mutta nyt ei enää.

Mustavalkoisen kankaan ostin hyvin halvalla Jätti-Rätistä. Se olikin ihan nappivalinta kaikin puolin. Sopii sisustukseeni värinsä puolesta ja on tarpeeksi tukevaa verhoiluun. Ompelijattareni Arja teki työn puolestani. Kansi oli ompelutyötä, mutta alaosa enimmäkseen niittaamista. 

Arjan mielestä jalat olisi kannattanut maalata mustaksi, minulle se ei tullut mieleenkään. Mutta olisi voinut olla hyvä idea, eikä ole myöhäistä vieläkään…

Sisäpuolella pohja on niitattu harvakseltaan kiinni ja reunat liimattu sieltä täältä. Ulkopuolen kangas kääntyy pari senttiä sisäpuolelle. Niin siisti sisältä ja päältä.

 

Siitä tuli hieno säilytyskaluste! Arjakin oli tyytyväinen työhön ja innostui: ”Löytyisipä lisää raheja, näitä olisi kiva tehdä enemmänkin.” Vanhat huonekalut on alunperin tehty hyvin ja kestämään. Niitä voi uudistaa useammankin kerran, eikä rakenteet nitise, ei natise.

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top