Ihania villasukkia

Esittelen teille muutamat tosi ihanat sukkalangat ja sukat, jotka olen niistä neulonut. Ensin vanha tuttu Tekstiiliteollisuuden Tundra-lanka, joka on alpakkaa ja nailonia. Tätä lankaa on todella vaikea saada käsin poikki. Lanka on tosi pehmoista ja alapakastahan sanotaan, että se on moninkertaisesti lämpimämpää kuin lampaanvilla.
Olen jo aiemmin neulonut ainakin kahdet tällaiset nappipolvarit. Ohjetta löytyy blogistani, viimeisin täällä: http://pellavasydanjamervi.blogspot.com/2016/04/pitsipolvarien-ohje-osa-iii-nappilista.html
 
Pitsille on ohje tosi helppo, sen oppii äkkiä ulkoa. Tuota nappilistaa joutuu vähän miettimään, että tulee sukkiin eri puolille… 
 
 
 
 

 
 

 
 

 
 

 
Sitten toinen suloistakin suloisempi lanka merinovillaa ja yakkia. Lanka on ohut, itse neuloin 2,5 puikoilla. Tämä on sen verran hintava lanka, että otin alkuun myynti kokeiluun vain kaksi väriä. 
 
 
 
 Tässä kuvassa mukana myös sukkamitta/puikkomitta. Meilläkin on tätä myynnissä.
 
 

 
 

 
 
 
 

 
Näihin sukkiin opettelin tuollaisen pitsimallin, mitä kyllä piti koko ajan ohjeesta seurata. En oppinut ulkoa, enkä jaksanut/viitsinyt sukkaosaan sitä tehdä. Toisaalta halusin nähdä, millaista tämä lanka on sileänä neuleena. I-ha-naa..

 

 
 
Olinpa todella viitseliäs… kun opiskelin uudenlaisen kantapään. En tiedä tämän nimeä, mutta kaunis siitä tuli ja ehdottomasti istuva! Toinen valitsemani väri langasta on tummanharmaa ja olipa hankala väri minun vanhoille silmilleni. Eikä se muuten olisi niinkään vaikeuttanut, mutta kun menin valitsemaan taas uuden pitsimallin.
 

Näihin sukkiin meni lankaa 70 gr, joten sain loppukeristä vielä yhdistelemällä nilkkasukat.

Sitten vielä ”tavalliset” sukat. Regian 4-säikeinen lanka, joka voittaa markettilangat mennen tullen.

Mitä sinä arvostat sukkalangoissa? Onko hinta tärkein kriteeri? Minkälaisista langoista mieluiten neulot, ohuista vai paksuista?

Pellavasydämen Mervi

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top