Makrameinnostus jatkuu

Seuraan innokkaasti ympäri maailman makrametöiden tekijöitä. Kiva saada vähän erilaisiakin ideoita. Tässä yksi. Alunperin bongasin tämän Sanna Suonpään Kototeko -instatililtä. Minun purkkini vaan sattui olemaan paljon isompi, joten innostuin kehittelemään vähän lisää haastetta.

Käytin Chunkymopista jääneitä pätkiä. Ensin kiristin purkin kaulan ympärille pätkän, johon aloin solmia leivonpäällä hapsuja. Niitä tuli 32. Sitten lähdin tekemään kaksoistasosolmuja, ja havaitsin, että tuollainen kolmio on kiva. Sen reunoille innostuin solmimaan viistoja kohosolmuja. Teknisesti vaativin osa oli yrittää laskea, että mihin mun langat riittää. Näiden kahden kolmion väliin jäi juuri sopivasti lankoja, että sain tehtyä tuollaisen salmiakkikuvion.

En ole vielä valmis suunnittelemaan omaa mallia mihinkään isompaan työhön, mutta tämmöiseen pieneen on kiva testata omaa osaamistaan.

Hankalaa on tietää, miten paljon lankaa pitää varata. Yleensä töistä jää eripituisia pätkiä, mutta Matildasta tekemästäni seinävaatteesta loppui lanka kesken. En jaksanut/viittinyt/malttanut alkaa opetella jatkamista, joten käytin KUUMALIIMAA ja se toimi ihan hyvin. En uskaltaisi laittaa mihinkään työhön, johon tulee painoa, mutta tällaiseen seinävaatteeseen se kävi ihan hyvin. Ei erottunut mitenkään työstä.

Tein kokeilun trikookuteesta. Harmikseni valitsin vaikean kuvion. Youtubesta katsoin mallia tuollaiseen kukkaan – oli mielestäni hankala tehdä. Ei tästä nättiä tullut, mutta tulipa todettua, että ohut trikookudekin käy töihin, joissa ei ole vaaraa venymisestä.

Viimeisenä esittelen isoimman työni. Tässä metsästä löydetystä kepistä on useampi näyttävä sakara ja ne jotenkin kutsuivat suunnittelemaan tuollaisia ”soiroja”.

Nyt olen pitänyt pientä taukoa solmimisesta, kun ei ole enää seiniä, mihin näitä kiinnittää. Mutta mielessä on ideoita kyllä. Välillä olen kutonut sukkia.

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top