Lisää makrametöitä

Asiahan on nyt niin, että olen tääydellisesti koukussa makrametöihin. Näen ympärilläni joka paikassa makremeta tai mahdollisuuksia siihen: tytön hiusten palmikossa näen makramen, jossain missä on paksuja lankoja, kuvittelen, miten solmin ne jne.

Nyt olen tehnyt ensimmäisen työn luonnosta löytyyneeseen oksaan. Se on hivenen haastavampaa kuin sileään harjanvarteen solmiminen. En ehtinyt edes kuoria oksaa, kun niin oli kiire aloittaa.

Tähän asti olen tehnyt työt mallin mukaan ja nimenomaan piirretyn mallin mukaan. Videosta katsominen tuntui ensin ihan mahdottomalta. Mutta pakko oli sekin opetella, kun alkoi mukavat mallit muuten loppua. Joku makrame-ryhmäläinen ystävällisesti neuvoi, että videon saa myös hitaammalle – siitä olikin suuri apu!

MAKRAME KORVAKORUJA

Minun aivoni eivät tahtoneet mitenkään ymmärtää noita kohosolmuja, jotka kääntyvät sivulle. Näiden korvisten kanssa kiukuttelin monta päivää, kun en vaan tajunnut, miten solmut tehdään. Mutta voi sitä onnen tunnetta, kun se  viimein valkeni!

Korviskoukut on jo näihin laitettu, mutta kuva puuttuu.

MAKRAME SEINÄRYIJYT

Tämä oli seuraava työni. Minusta oikein söpö ja helppo tehdä. Malli on TuuliaDesignin miniryijy.
Tykkään tästä kovin. Siinä on tavallista vähemmän hapsuja. Tämän tein Chunky Mopista.

Sitten siirryin hivenen isompaan malliin. Opin taas muutamia uusia yksityiskohtia. Tämä malli on jostain youtuben videolta.

Kohtasin taas lähes ylipääsemättömän ongelman. Tuo yläpuolella oleva ”letti”…. näyttää ihan yksinkertaiselta ja sitä se varmasti onkin. Mutta mun aivoni ei kääntynyt sitten millään ymmärtämään sitä. Pääsin alkuun ja tein vähän matkaa, mutta sitten tuli stoppi, kun rutiini rikkoontui. En osannut katsoa työstä, miten pitää edetä.

Mieheni ihmetteli vierestä seuraten: ”….. no mut, eksää siinä koko ajan tee SAMANLAISTA SOLMUA?” ”Juujuu, yritän, mutta kun ei onnistu.”

Tulihan siitä hieno, mutta suhteellisen pieni. Lankana ChunkyMop, jonka saa kammattua auki. Hassua, miten noi hapsut silti pyrkivät kiertymään, vaikka ne auki kampaakin….

Sitten etsin vähän isomman mallin, jälleen youtubesta. Tämän tein luonnonväärään oksaan, mikä aiheuttaa oman vaatimuksensa. Pitää löytää tasapainopiste, mihin työn tekee, ettei se kovin keikkuisi.

Tässä työssä varmistelin vielä aiemmin oppimiani solmuja, mutta varsinaista uutta (hankaluutta) ei tässä ollut.. Harmi, ettei tämän parempaa kuvaa työstä ole, sillä yllätyksekseni se on myyty. Olin itse lomalla ja Arja oli kaupassa myymässä, kun tätä tultiin kysymään. En edes ollut varautunut näiden hinnoitteluun, kun mielessäni ei ollut myynti, vaan ihana työn tekeminen ja mallin saaminen putiikkiin.

Noh, samana iltana aloitin uuden ja siitä vasta hieno tuleekin…. on niin pähee luonnon väärä oksa, että ”oksat pois”!

Kiinnostaisi kovasti tietää, mitä sinä olisit valmis tällaisista maksamaan?

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top