Kaksi samanlaista pitkää sukkaa kerästä

Toiaalta näitä valmiiksi raidoitettuja sukkia on kiva neuloa. Ja lisänä näihin Katian sukkiin on suunniteltu koko sukan raidotus ja merkitty, miten saa kaksi täsmälleen samanlaista sukkaa. Toisaalta siis kiva juttu – helppo – mutta toisaalta huono. Ikävää on se, että näistä on tehtävä juuri tällaiset, muuten lankaa menee hukkaan. Yleensä menee….

Nyt tein piiitkät miesten sukat ihan semmoisena kuin langasta tulee… Tärkeää lienee se, että jos aloittaa kerän sisältä, tekee molemmat sieltä päästä, tai jos päältä, niin molemmat. Ei voi siis tehdä toista päältä ja toista sisältä. Kuvasta näkee, ettei lanka ole symmetrinen alusta ja lopusta. Miksiköhän langan nimi on kuitenkin symmetric? Sukat on samanlaiset.

Ihana lanka ja ihanat puikot mulla.
Katian Symmetric Jacquard 150 gr 0 410 m, 75 % villaa, 25 % polyamidia. Tästä langasta löytyy monta väriä.

KnitPron puupuikot nro 3.

Tuommoinen nyttyrä jäi. Keltainen lanka on merkkilankaa – siitä alkaa toinen sukka. Sitä ei siis kudota mukaan. Nämä sukat ovat miehen jalkaan sopivat: koko 42-43. Ehkä tuosta langasta olisi riittänyt 44 kokoisetkin, niinkuin vyötteessä luvataan.

Tosi kiva ja nopea kutoa ja mukavat sukat. Suosittelen.

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top