Vähänkö oon nolo… hypistelymuhvi!

Eipä ole pitkään aikaan käynytkään tilaustöiden kanssa näin nolosti… noh, se johtuu siitä, etten juurikaan tee tilaustöitä, vaan ne ovat Arjan – Pellavasydämen ompelijan – vastuulla.

Olin tämän samaisen asiakkaan kanssa mokannut viime jouluna ja nyt taas. Hän soitti pari viikkoa sitten ja tilasi äidilleen hypistelymuhvin. Otin tilauksen vastaan ja puhelinnumeronkin kirjoitin ylös, että ilmoitan  valmistumisesta. Tällä viikolla asiakas sitten soittaa… ja minä olin unohtanut koko asian! Onni onnettomuudessa oli, että olin sentään tehnyt työtä jo lähes valmiiksi. Mutta sitten olin kiireessä ”piilottanut” työn, eikä tilaustiedotkaan ollut muistikirjassa, vaan irrallisella paperilla.

Sain sentään yhden illan aikaa viimeistellä muhvin.

Ideana tässä muutaman vuoden takaisessa keksinnössä on se, että tehdään muhvi, jota muistisairas vanhus saa pitää käsissään. Muhvi neulotaan (voi sen tietysti virkatakin tai ommella kankaasta) ja siihen kiinnitetään erilaisia virikkeitä, joita voi hypistellä. Jokainen saa tehdä omaa disainia mielensä mukaan. Olin tehnyt muutaman muhvin jo aiemminkin, täällä.

Pohjaa tehdessä olisi oiva tilaisuus harjoitella erilaisia pintaneuleita ja koristelussa vaikkapa virkkauksia. Työhön kelpaavat erilaiset langanloput, mutta ehkä olisi syytä tehdä pesunkestävistä langoista. Tällainen minun taidonnäytteeni on:

Siinä on palmikkoa, virkattua kukkaa ja spiraalinauhaa, täytetty pompula ja huopapalloja. Reunassa tein muutaman rivin nauhalangasta ja päähän resoria. Toiseen päähän virkkasin kaaria ja pujottelin virkatun nauhan. Tämän muhvin saaja ei ole vielä kovin dementoitunut, joten irroitettavan nauhan uskalsi laittaa. Muutoin näissä saa noudattaa samoja periaatteita, kuin lasten leluissa: ei saa olla irtoavia osia eikä nauhoja, joita voi kietoa sormen ympräri niin, että lakkaa veri kiertämästä.

Minä neuloin tämän tasona, kun en tykkää neuloa lyhyillä pyöröpuikolla, mutten myöskään halunnut sukkapuikkoja käyttää. Koristeet kannattaa kiinnittää ennen ympyräksi yhdistämistä. Minä tein saumasta koristeellisen virkkaamalla tuollaisia nirkkoja.

Tämän muhvin saaja on itse ollut ahkera käsitöiden tekijä, joten toivottavasti hän saa viettää mukavia hetkiä hypistellen ja muistellen…

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top