Kirja-arvostelu: Marttojen parhaat villasukat

Kirja saatu arvostelukappaleena

Marttojen parhaat villasukat – kirja on kovakantnen kirja, jossa on 30 villasukkaohjetta. Teksti on hyvin luettavaa, tarpeeksi isoa ja ohjekaaviot selkeitä. Kirjan alussa on lyhyesti yleisiä ohjeita. Erittäin suurella ilolla löysin alkulehdiltä myös erilaisia taulukoita, joissa on erilaisille langoille kengän kokoja vastaavia silmukkamääriä. Esim. jos neulon Tekstiiliteollisuuden Salla -langasta miehelle kokoon 42 sopivan sukan, luon kirjan ohjeen mukaisest 52 silmukkaa ja taulukko kertoo myös, että pohjan pituus ennen kärkikavennuksia pitää olla 22 cm. Näistä taulukoista on varmasti iloa ja hyötyä sukkamaakareille.

Kirjan alussa on pitsineuleita, mitä minä rakastan. Löysin malleja, joita varmasti tulen kokeilemaan. Harmittaa, että nyt juuri on tilaussukat kesken, joten en pääse uusiin malleihin käsiksi!

Kuten olen jo monesti maininnut, en osaa kirjoneuleita. Tai noh, ihan tosi yksinkertaisia vain, missä lankajuoksut on maltillisia. Tässä kirjassa on sekä helppoja että ainakin minun silmääni hyvinkin vaativia malleja.

Kirjassa on merkitty kunkin ohjeen kohdalle, miten vaativa se on.

Se vähän harmittaa meikäläistä lankakauppiasta, joka ei ollenkaan myy Novitan lankoja, että lähes kaikki ohjeet on Nallelle ja 7 Veljestä langalle…. Mutta kyllähän me osaamme asiakkalle valita vastaavat langat valikoimistamme.

Nuo pandasukat tarttuivat silmiini, kun työn jälki ei ihan 100 %:sta ole. Se antaa luvan vähän taitamattomammallekin yrittää! Langanloppuja meillä kaikilla neulojilla on ja niillekin on oma ohjeensa.

Tätä kirjaa  voin suositella ihan jokaiselle sukanneulojalle – siitä löytyy  varmasti jokaiselle sopiva ja mieleinen malli, oli sitten aloittelija tai jo pidemmälle edistynyt. Ja kyllähän nämä mallit pitää meillä olla, jotta tiedämme, mistä facebookin neulomisryhmissä puhutaan.

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top