Pa**ka juttu – Syypäänä kaura?

Vuoden 2017 joulukuussa olin toisessa laihdutusleikkauksessa. Pääsin uusintaleikkaukseen, koska ensimmäisellä kerralla minulle tuli paha närästysvaiva. Syytä oli kyllä myös painonpudotuksen epäonnistumisessa, mutta se olisi tähän liian pitkä tarina. Leikkaustavan valinta on kirurgin ja potilaan yhteistyön tulosta, mutta sleeveä ei tehdä, jos ennestään on närästystä. Minulla sitä ei ollut, mutta siis sen jälkeen tuli. Tämä ei ole tavatonta, kun tehdään Sleeve-leikkaus. Alkuun vaivaa hodettiin Somacilla ja Esomepratsolilla, mutta myöhemmin se siis korjattiin ohitusleikkauksella – Bypass. Välillä jouduin miettimään, onko leikkauksen hyöty isompi kuin haitta, sillä tästä leikkauksesta oli seurauksena jatkuva ripuli.

Olen siis lähes kaksi vuotta kärsinyt suunnattomasti suolen toiminnasta, mikä onkin uutta – kun aikaisempi elämä on mennyt kiukutellessa sen toimimattomuutta.

Katselin netistä vaihtoehtoja ja mahdollisia apuja: liityin facebookin IBS-ärtyvän suolen oireyhtymä -ryhmään ja löysin kohtalotovereita, epäilin rasvaripulia, mutta totesin, ettei ruokani ollenkaan liikaa rasvaa sisällä, siirryin laktoosittomaan maitoon ja jätin pois rakastamani salaatin. Mikään ei auttanut – uloste oli ja pysyi värittömänä, kelluvana ja sietämättömän haisevana. Asiaa on toki tutkittu ja olen käynyt mm. inko-hoitajalla saamassa ”laitteiston” suolen tyhjennykseen, mutta lopputulos kaikesta oli, että söisin loppuelämäni Imodiumia tai Lopexia, mihin lääkäri on kirjoittanut reseptin.

Hyvin varhaisessa vaiheessa epäilin keliakian tyyppistä ongelmaa ja siirryin pelkkään kauraleipään. Olen siis syönyt liki kaksi vuotta pelkästään kauraleipää. Mutta. Nyt näyttää siltä, että juuri se KAURA on ongelman ydin. Olenko ollutkin allerginen kauralle, vai onko allergia puhjennut matkan varrella?

En mistään enää löytänyt tekstiä, kun muistelin nähneeni ajatuksen, että VATSANSUOJALÄÄKE saattaisi aiheuttaa erilaisia allergioita. Olen joutunut syömään somacia ensin närästykseen ja myöhemmin suojaamaan olematonta mahalaukkuani tulehduskipulääkkeiltä, joita joudun tilapäisesti silloin tällöin ottamaan, vaikka se on kielletty laihdutusleikatuilta.

Tällaisen tekstin löysin netistä: https://www.apteekkari.fi/uutiset/vatsansuojalaake-usein-iakkaalla-jatkuvasti-kaytossa-tieto-haitoista-lisaantyy.html

Kaikissa kokeiluissani olen ollut kovin hätäinen, kun ei tuloksia ala heti tulla. Kauran poisjättäminen auttoi heti! Kyllä elämä helpottuu valtavasti, kun ruoansulatus toimii niinkuin sen pitää! Vähän on vielä ”vaiheessa” tämä oma tutkimukseni noiden vaihtoehtojen  välillä, mutta nyt olen vahvasti syyttämässä kauraa. Annan elimistöni nyt rauhoittua ja sitten testaan kaurakeksillä, että mitä tapahtuu. Lopexin olen jo saanut jättää pois.

Toivon sydämestäni, että ratkaisu on näin yksinkertainen.

Onko muilla samansuuntaisia kokemuksia?

Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top