Sittenkin vielä yhdet villasukat

Arvelin, etten enää kesällä villasukkia kutoisi, mutta kun niin sopivasti löytyi nojatuolini vieressä olevista pussukoista keskeneräiset sukat, niin teinpä ne valmiiksi. Ja nämä on kyllä ihan kivat vaikka kesällä pitää, kun ovat ohuesta langasta. Väri kylläkin paremmin synkkään talveen sopiva, hah!

Lanka on Regian 4-säikeinen ja raidoitettu tuolla lailla ”epämääräisesti”. Lanka on fingering-paksuinen eli 420 m 50 grammassa. Koostumus on normisukkalangan, eli 75 % villaa ja 25 % polyamidia.

Neuloin 41 kokoiset sukat 15 cm:n  varrella. Näihin kului lankaa 60 g, eli 100gramman kerästä saa vielä lapsen sukat.

 Kantapää on ristiinvahvistettu, kärkikavennus joka puikon lopussa 2 silmukkaa yhteen. Ensin 2 kerrosta väliin, sitten 1 kerros väliin, kunnes puikolla on 8 silmukkaa. Sen jälkeen joka kerroksella kavennus. Näin tulee ainakin minun kapeaan ja suippoon jalkaani täsmälleen sopiva sukka.

Tällainen raidoitus sopii meikäläiselle hyvin – tällä langalla taitaa olla mahdoton tehdä kahta täsmälleen samanlaista sukkaa. Saavat suosista olla erilaiset! Tykkään tästä värityksestä kovin. Jos sinäkin haluaisit tätä lankaa, laita sähköpostia.

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top