Isoon päähän

Meidän suvussa kaikilla on iso pää. Hankalinta se on isälleni, joka ei löydä kaupasta hattua, kun pään ympärysmitta on 63 cm. Monta vuotta hän on kulkenut minun tekemissäni hatuissa. Tunnusomaista niille on ollut enemmän ja  vähemmän ”reuhkamainen” muoto.

Nyt isällä on edessään hautajaisreissu ja päätin yrittää tehdä hänelle siistin päähineen. Kun lisäongelmaa aiheuttaa isän kanssa asustava valkoinen kissa, halusin valita materiaaliksi liukkaan kankaan, johon eivät karvat niin hyvin tarttuisi.

Meiltä löytyikin oikein oiva materiaali välikausihatuksi. Kangas on vettäpitävää. Tilasimme tätä aikoinaan asiakkaalle tehtävään irtohuppuun. Silloin laitoimme lämpimän vuorin, kun oli tarkoittu talvikäyttöön. Pappan hattuun laitoin silkkivuorin.

Onnistuin vallan yli odotuksieni! Hattu on höyhenenkevyt – onko se sitten hyvä vai huono asia?

Tässä liuta kuvia otettuna eripuolilla puotiani:

Jotta hattu olisi astetta parempaan käyttöön sopiva, silitin siihen kovikekangasta kauttaaltaan. Malliltaan tämä on perinteinen kalastajanhattu ja mielestäni sopii sekä miehen että naisen päähän.

Minä olen tyytyväinen – toivottavasti isäkin on!
Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top