Uusia käsityökirjoja 2018

Jutun kirjat on saatu esittelykappaleina

Olen hulluna käsityökirjoihin. Ostan käsityömessuilta edullisia kirjoja, vaikka aihealue ei niin kolahtaiskaan ajatuksella ”eihän sitä tiedä, jos vaikka joskus innostuisi olkitöistä, puutöistä, nypläyksestä jne.” Kuitenkin enimmäkseen neulon sukkia ja virkkaan…

Moreenilta on lähiaikoina ilmestynyt paljon oikeastikin kiinnostavia kirjoja. Esittelen tässä kuusi.

Ensin kaksi muuta kuin neulomiskirjaa.

Plastiikkia, plastiikkia! Virkkaa kaunista muovipusseista, 
Satu Latvatalo
– Saisiko olla hippunen säänkestävää maalaisromantiikkaa?

Muovi on paljon parjattu ja kiistelty materiaali, jota kuitenkin meidän jokaisen nurkissa taitaa lojua. Miksi emme siis hyödyntäisi jo olemassaolevaa muovia? 
Erityisesti minua viehättää ohjeet, jossa muovi vedenkestävänä materiaalina tulee oikeuksiinsa. Tossut, jotka saavat kastua, pussukka, johon voi laittaa märän uimapuvun, esimerkiksi.

              
Ohjeet on sekä sanallisina että piirroskuvina. 
Kirjassa KOREJA KÄSIN, Susanna Uusitalo esitellään hyvin erilaisia työtapoja korien tekemiseen. On vanerista rakentamista, rautalangasta vääntämistä ja nahan työstämistä jne.

                                                                                                                                                 
Itseäni viehätti räsymatosta tehty ja makrameesolmuilla koristeltu kori.
Sitten neulomiseen:

Niina Laitisen Satumaiset silmukat sisältää sekä kirjoneulesukkia että onnekseni myös monta pitsimallia. Sukkien lisäksi löytyy kirjasta myös muutamat lapaset.

Minulle kirjoneuleet on vielä voittamaton haaste. Pitsisukista luulen selviäväni, vaikka kyllä pienoinen paniikki saattaa ponnahtaa, kun kahden sivun ohjetta silmäilee. Mutta härkää sarvista; kopio sivusta, se laminoidaan ja asetellaan lukutelineeseeen – niin eiköhän se siitä. Malllit on kyllä niin kauniita, että uskoisin sen voittavan hankaluudet.

Unelmien neuleasusteet, Pirjo Iivonen, sisältää myös muita asusteita, huiveja ja pipoja. Ohjeita on sekä kirjoneuleille että pitsimalleille.

Minu kiehtoisi tehdä kaunis pipo, johon kiinnittäisin pieniä helmiä kuten ohjeessakin. Tai sitten vähän isompia, heijastavia helmiä.

Sydämellinen sukkakirja – kirjoneuletta ja pitsiunelmia – on Merja Ojanperän sukkamalleja pullollaan. Kuvat on kauniisti stailattu, niissä on käytetty mielenkiintoista rekvisiittaa.

Ja vielä yksi kirja: Muhkeat sukat, Lumi Karmitsa.

                                                          
Saattaisin ensimmäiseksi ottaa tämän palmikkomallin kokeiltavaksi
Tässä siis mielenkiintoiset kuusi käsityökirjaa. Olen näistä aivan innoissani. Vaikka nyt ei ihan heti olisikaan puikkoihin tarttumassa, on kuvien katseleminenkin jo osa nautintoa. Kuvat ovat kauniit ja houkuttelevat. Huomasin, että tässäpä taitavat olla Facebookin neulomisryhmissä esitellyt suositut neulemallien tekijät: Lumi Karmitsa, Pirjo Iivonen, Merja Ojanperä ja Niina Laitinen. Kiva, että ohjeet on koottu kirjoiksi.
Onko näissä joku sinun mielestäsi ylitse muiden?
Jos kirjojen sisältö kiinnostaa enemmän, kuin tässä esittelin, kerron mielelläni lisää.
Pellavasydämen Mervi
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top