Islantilaisneuleet – jospa sittenkin?

Toiset ovat jo kauemman aikaa tienneet, mikä on RIDDARI, mutta meille Pellavasydämeen tämä idea rantautui vasta nyt. Riddari on islantia ja tarkoittaa suomeksi ritari. Tässä yhteydessä se on kirjoneule-kaarrokepaita. Islantilainen neule siis.

Vähän keräsin rohkeutta ja sitten tilasin putiikkiin – ensin pienesti – valikoiman Lettlopi- ja Alafoslopilankoja. Nyt meillä on hyvä värivalikoima ja tilaamme lisää tarpeen mukaan. Onnekseni sain myös kirjaa Islantilaisia neuleita, joka on joka paikasta lopppuunmyyty. Tällä hetkellä kirjastoissa on pitkät jonot sitä odottaville.

Osa lankojen väreistä on myös loppu tukusta, esimerkiksi keltaista ei saa tällä hetkellä. Minä olen tehnyt valintoja niin, että arvelen, millaisista väreistä tehdään pääosa puserosta ja otan niitä värejä enemmän. Sen sijaan mielestäni raita- ja pilkkulankoja olen ottanut  vähemmän. Näin saan laajemman valikoiman.

Langat ovat täyttä villa islannista.Lettlopi on langoista ohuempi, 50 gr = 100 m ja Alafosslopi kaksi kertaa paksumpi: 100 gr = 100m. Siitä neuleen tekee kuulemma ”tosi nopeesti”. Tiedä häntä… Toki ohjeena on neuloa isoilla puikoilla.

 Sävyt kummassakin langassa on hyvin maanläheisiä.

Ensin sanoin asiakkaille, etten itse ryhdy noin isoon hommaan missään tapauksessa. Meillä on lankojen yhteydessä ripustettuna saaristolaisneule ja se kyllä hämää. Tämä harmittaa minua ja nyttemmin olenkin päästänyt ajatuksiini mahdollisuuden – jospa minäkin, kuitenkin?

Tässä olisi minun valitsemani malli. Mahdollisimman yksinkertainen, mutta minulle kyllä kovin haastava, kun en ole oikein taitava kirjoneuleissa. En oikeastaan ollenkaan. Taitava.

Noitten ohjeiden seuraaminen on aika työlään näköistä. Olen sen verran jo miettinyt aloitusta, että ottaisin kopion sivusta, suurentaisin ja laminoisin. Kopioiminen ei ole luvallista muuten, mutta kun minulla kuitenkin on se kirja hankittuna. Sitten ottaisin käyttöön allaolevan kuvan telineen, jossa on magneettinen alusta ja riviohjain ja erillisessä paketissa vielä tuki tälle ”härvelille”.

En ole maanläheisten värien ihminen, vaan kylmien. (Toivottavasti en ihmisenä kuitenkaan kylmä). Valitsin oman paitani väriksi vaalean sinisen ja lisään kaarrokkeeseen valkoista, tummansinistä ja fuksiaa. Teen edestä aukeavan, eli villatakin, sillä ajattelen sillä olevan enemmän käyttöä ja on se helpompi pukeakin. Olen kyllä paleleva ihminen, että käyttöön se varmasti tulee. Kunhan on ensin putiikissa ollut mallina.

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top