Kipsikuoret pääsiäiseksi

Muutama vuosi sitten näin jossain blogissa pääsiäismunat, jotka oli tehty kipsistä. 
Vihdoin päätin itsekin toteuttaa sellaiset. 

Oli se aika sotkuista puuhaa ja sen verran jännittävää, että työvaiheiden kuvaaminenkin unohtui.

Apteekkarini tilasi yhden laatikollisen kipsinauhaa ihan minua varten. Laatikko maksoi n. 25 euroa ja siinä on 10 pötköä 10 cm leveää rullaa, jossa jokaisessa on 2m.Teimme kolme eri kokoista munankuorta ja näihin meni  3 rullaa nauhaa, joten minulle jäi vielä moneksi pääsiäiseksi aineksia. Paitsi, jos joku haluaa ostaa, niin sekin käy mainiosti.

Näin se käy:
Puhalletaan sopivan kokoiset ilmapallot ja kiinnitetään  suuaukko hyvin.
Laitetaan esim. vatiin kädenlämpöistä vettä. Suojataan vaatteet. (Jos ilmapallo sattuu räjähtämään kesken kaiken, niin kipsijauhetta on joka paikassa – kokemusta on)
Otetaan pätkä kipsinauhaa, kastetaan se vatiin ja ”pläästitään” ilmapallon pintaan.
Näin tehdään, kunnes ilmapallon alaosa on peitetty.

Jos onnistuu laittamaan nauhan tasaisesti, saa tasaisen lopputuloksen. Meillä sitä nauhaa meni miten sattuu, joten pintakin on epätasainen. Luulimme, että nauhan kiinnittämisessä on kiire, ettei se ehdi kovettua. Muttei ollut. Olisi ihan hyvin ehtinyt rauhassa astella. Pinta on vellimäinen, ja se kannattaa kyllä sivellä mahdollisimman tasaiseksi. Ainakin niin, ettei sideharsomaisuus erotu.

Ilmapallot jätetään turvalliseen paikkaan kovettumaan. Niitä pitää ainakin kerran kääntää, jotta pohjakin kuivuu. Lopuksi puhkaistaan ilmapallo. Tuloksena sisältä upean siloinen kuori.

Itse tykkään kaikesta rosoisesta, joten en välttämättä olisi reunaa käsitellyt. Kahdessa pienemmässä kuitenkin leikkelin reunasta siksakkimaisen. Eikä se oikeastaan ole kiva?

Riippuen siitä, kuinka paksun kerroksen kipsinauhaa laittaa, saa vahvemman tai hentoisen kuoren. Oikein herkän ohuisiin olisi kiva laittaa ledvalo, joka loistaisi läpi, mutta nyt kun tuota luonnonvaloa on tarpeeksi, täytteeksi sopii kukat tai suklaamunat. Tai pääsiäistipuja. Voisi näihin ehkä istuttaa rairuohoakin?

Jos rupeat tähän palkitsevaan hommaan, muista, että KIPSIVETTÄ EI SAA KAATAA VIEMÄRIIN. Tai luulen ainakin, että lopputulema olisi tukkeutunut viemäri.

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top