Kädentaitomessut Turussa 2018

Vaikka liikkumiseni on huonoa, nautin käsityömessuilla käymisestä. Hiukan arvelutti, miten jaksan, kun kotona pienikin matka tuottaa tuskaa. Mukana oli avustaja ja pyörätuoli. Enimmäkseen avustaja kylläkin työnteli tyhjää tuolia, kun minun oli sittenkin helpompi kävellä kyynärsauvan kanssa. Jotenkin vaan käveleminenkin onnistuu, kun on kivaa katseltavaa.

Turun messut eivät missään tapauksessa vedä vertoja joulun alla pidettäville Tampereen messuille ja vähän pettymys ne nytkin olivat. Reilussa kahdessa tunnissa olimme kiertäneet yhden hallin ja aloimme etsiä toista vain todetaksemme, ettei ole mitään toista hallia. Antiikki-, keräily- ja taidemessut kun eivät meitä kiinnostaneet.

Nyt en etsinyt tuotteita myyntiin, enkä oikeastaan mitään tiettyä hakenutkaan. Tällä kertaa ostokset olivat ihan itselleni.

Ihailen myyjiä, joilla on aikaa ja viitseliäisyyttä pakata tuotteensa kauniisti. Tässä on ostokset minun makuuni: kauniissa pussissa luonnonmateriaaleihin pakatut tuotteet käyntikortin kera. 

Olen jo vähän aikaa todennut, että nyt on ”muotia” näyttävät kaulakorut. Nämä olivat minulle mieluisat, vaikka värin olisin valinnut toisin, jos olisi ollut sinistä. Ventti Design tekee käytetyistä nahkatakeista koruja. Tässä kuvat koruista pakkauksessaan, näytän myöhemmin, miltä näyttävät ylläni.

Tässä kuvassa ovat kaikki ostokseni. Paitsi pinaattifetapötköt (en muista niiden vieraskielistä nimeä) jotka ovat jo jääkaapissa.

Nuo pienet pääsiäisaskartelut ostin ideointia varten. Näitä siellä oli useammassa pisteessä myynnissä, joten ei ole liene väärin ottaa mallia, kun ei ole kenenkään suojeltava malli…  Meillä on myynnissä tupsuntekolaitetta, jonka esittelin täällä taannoin. Sillä on helppo toteuttaa tällaiset pienet tupsukoristeet vaikka lasten kanssa.

 
Puutöitä myyvällä yrityksellä oli jämäpaloja halpakoreissa. En vielä tiedä, mitä noista tehdään, ehkä Pellavasydän -kyltti? Puukiekot ovat hiukan kuperia, joten niistä voi kehitellä jotain tarjottimen tyylistä…

Lankavalla oli myynnissä muovista, jämäkkää verkkoa, johon heillä on esim. joulukuusi -ohjeita. Otin nämä mukaani, kun ajattelin, ettei tarvitse odotella tukkutilausta. Onneksi otin, sillä heti tänään tuli asiakas etsimään tällaista.

Messuilla näin tästä tehtynä laukun. Se oli valmistettu pujottamalla verkkoon ontelokudetta. Kevyt ja aika kivan näköinen.  Lankavan osastolla oli pyöreä kori vähän samaan tapaan tehtynä. Nyt taas tehdään mattoja solmimalla kudetta tällaiseen alustaan. Voit googlata ”Stafil-muoviverkko”, niin löydät muitakin ideoita.

Ajatella, ostin itselleni tunikan! Tämä on jo ”vanha” malli – aika usein messuilla nähty. Maksoin tästä 150 euroa, eli minun pitää myydä tähän hintaan kaksi omaa tunikaa, joiden hinta on vain 70 euroa. Tässä viehätti taskut, joita on monta, väri, käsinpainettu kangas ja huppu. Kunhan puen tämän ylleni, otatan kuvan, jossa näette mallin. Tunikoita messuilla olikin runsas valikoima, kaikkien hinta oli yli sadan euron.

Nyt vasta huomaan – tätä kuvaa katsoessani – että nuo koruthan 
ovat ihan täsmälleen sopivat tunikan kanssa!!
Kävikö kukaan muu messuilla? Mitä löysit?
Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top