Helmineuletta kauluriin ja pipoon

Tähän asti olen myynyt Fritidsgarnin ja Sagan huopuvaa lankaa (100% villaa) vain huovutustöihin. Nyt uskaltauduin kokeilemaan huopuvaa lankaa myös ”tavalliseen” työhön, kun tuli sopiva ohje eteen. Ja sehän kyllä sopii! Tässä neulottu kauluri, joka – ihme kyllä – ei kutita, vaikka on 100% villaa. Tämä on tietysti muistettava pesussa – ettei kauluri huovu.

Ei tuo malli oikein hyvä ollut, sillä ulkoreunassa on liian  vähän silmukoita, mistä syystä jätinkin sivusauman ompelematta loppuun asti.

Ensimmäisen kerran neuloin helmineuletta ja ihastuin kertaheitolla. Sitten olenkin neulonut sitä erilaisin variaatioin: 1 o, 1 n, 1 o, 1 n yksi kerros samaa tai kaksi kerrosta. Ja toisena 2 o, 2 n joko yksi tai kaksi kerrosta…

Tässä muuten KnitPron Ergonimics pyöröpuikot – aivan huiput! Tuo pisaranmuotoinen kärki on käytännöllinen ja kaapeli on erittäin hyvin joustava. Nämä on vastikään tulleet markkinoille, joten kaikkia kokoja ja pituuksia ei vielä ole saatavilla. Suosittelen!

Tässä myös yksi helmineule-variaatio. Ja mitkä puikot! Kiinan halpispyöröt muoviletkulla. Puoltavat joskus paikkaansa….?

Tässä pipossa on lankana Katian Peru, mikä on tosi kiva lanka pipoon ja vaikka lapasiin.
Peru on paksu villasekoitelanka joka sopii monenlaisiin käsitöihin.
Koostumus 40% villaa, 40% akryylia, 20% alpakkaa.
100 g = 106 m.
Puikkosuositus 6-6½ mm. Tiheys 13s/17krs.
Hienopesu 30 astetta.

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top