Sukkia, sukkia ja vähän muutakin

Vaikka minusta usein tuntuukin, etten saa mitään aikaiseksi, niin ei se ihan totta ole. Lasketaanko nojatuolissa istuen ja telkkaria katsellen tehtyjä villasukkia? Se kun ei ole työtä, eihän? Olen neulonut lukemattomat parit villasukkia, eikä kaikista löydy kuvaa, mutta keräilen tähän aikaansaannoksiani – jos ei muuta, niin itselleni muistiin!

Vakioasiakkaani tilasi 5-vuotiaalle pojalle neuletakin. Langaksi hän valitsi pehmeän ja kutittamattoman Katian Merino Babyn harmaana. Neulepinnan ja mallin sain itse valita ja päädyin mahdollisimman yksinkertaiseen malliin tuommoisella ruutuneuleella. (Ps. kuva otettu kiireellä, kun asiakas jo tuli takkia hakemaan. Kuvassa neule on pöydällä myytävien tuotteiden päällä ja hinta, joka näkyy, kuuluu ihan muuhun tuotteeseen.)

Ja sitten niitä sukkia….

Nykyään suosin ristiinvahvistettua kantapäätä. Tehdään kuin puolipatentti (neulomatta, neulotaan, neulomatta, neulotaan) mutta silmukat vaihtavan paikkaa jokaisella oikean puolen kerroksella. Seuraava kerros siis neulotaan, neulomatta, jne. Tämä soveltaen: viimeinen silmukka neulotaan aina. Tai niin minä teen.

Koska tavoitteeni on neuloa mallisukat kaikista myydyistä langoista, ”joudun” enimmäkseen neulomaan pelkkaa sileää, kun ei pätkävärjätyissä kuviot ja pitsit näy. Katian Decrade Cake on siitä kiva lanka, että siinä on saman värin eri sävyjä ja näissä näkyy myös pitsineule.

Tässä puikkoina KnitPron Cubis eli nelikulmaiset. Välillä tykkään, toisinaan taas en…

Näihin sukkiin tuli nappilistakin, allaolevassa kuvassa vielä ilman virkattua listaa:

Tekstiiliteollisuuden Pallas-lanka:

Ja Redian 6-säikeinen poikkeuksellisesti yksivärinen!

Asiakas tilasi 6 pellavaista kateliinaa. Valitsin hyvin yksinkertaisen mallin. Näitä on tarkoitus käyttää sekä katelautasen päällä että alla. Virkkasin 6 kpl. Tässäpä hyvä lahjavinkki: ensimmäisenä vuonna puolet ja seuraavana toiset puolet – näin liinoja kertyy 12 ja niillä saa jo tosi näyttävän kattauksen.

Esittelen vielä oikein paksun langan Red Heart Lisa Big , jota lähdin kokeilemaan. Lopulta siitä sattui tulemaan täsmälleen neliön muotoinen ja täydellisesti tyynyn kokoinen. Lankaa kului 1 kerä. Ompelen siihen toisen puolen kankaasta. Huomaa pyöröpuikot – parin euron kiinalaiset, jotka ainakin tähän löysään työhön kelpasivat mainiosti. Näissähän kaapeli on onttoa muoviputkea.

Toinen kokeilu Katian Kiss- langasta, joka näyttää ihan silkiltä. Ilman kummempaa suunnittelua neuloin aina oikeaa niin kauan kuin yhdestä kerästä riitti ja neuloin päät yhteen. Sain hienon tuubihuivin vaikka juhla-asuun yhdistettäväksi. Pikanttina lisänä ompelin huiviin vielä pitsiympyrän.

Yhdestä kerästä tuli yksinkertainen tuubihuivi. Jos haluaa siihen kaksi kieppiä, lankaa tarvitaan enemmän. Meillä yhden kerän hinta on 4 euroa, joten siitä saa huivin tosi edullisesti.

Ensin aioin kerätä tähän KAIKKI lokakuun jälkeen tehdyt työt, mutta sitten ajattelin, ettei kukaan jaksa loppuun asti katsoa. Joten pipot jäivät toiseen päivitykseen.

Ensi kerralla mukana ARVONTA, pysy siis mukana!

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top