Slipari, slipoveri, liivi…

Asiakas tilasi neuleliivin. Itse nimitän tällaista hihatonta, edestä kiinniolevaa neuletta slipariksi. Muistona 80-luvulta. Asiakkaan toivomus oli kolmivärinen, ruskeasävyinen.

Valitsimme langaksi Tekstiiliteollisuuden Helmi-langan, josta löytyy juuri yhteensopivat sävyt. Tai noh, ehkä noiden kahden vaalean välillä olisi voinut olla isompi kontrasti.  Lanka on 100% merinovillaa. Sitä markkinoidaan vauvalankana ja aika mukavan tuntuista onkin. Neuloin ohjeen mukaisesti pyöröpuikoilla nro 2,5 ja sain tulokseksi sopivan napakkaa.

 En lopulta halunnutkaan tehdä pelkkää raitaa ja löysin kerrassaan kivan neulemallin. En ole ollenkaan varma, teinkö sitä oikein, mutta hauskalta näyttää – ainakin minusta.

 Kamera on kuvatessa tärähtänyt, enkä enää saa uutta kuvaa, kun neule on jo asiakkaalla. Sain työn onnistumaan juuri oikeilla mitoilla.

Vaikka slipoverin koko on pieni, mutta kun lanka on kovin ohutta, oli neulomus aika työläs. Asiakas piti pyytämääni hintaa – 75 euroa – liian korkeana, joten hän sai monen päivän työn 60 eurolla. Ei muuten lyö leiville, ei.

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top