Suomi-sukat vauvoille

Suomi 100 vuotta – juhlavuonna – kerätään lahjoitussukkia jaettavaksi kaikille tänä vuonna syntyville vauvoille. Varsinais-Suomen alueella kohde on Tyksin synnytysosasto.

Uudenkaupungin kirjasto on ottanut tämän projektin asiakseen. Heidän tiedotteessaan kerrotaan, että Pellavasydämestä saa sopivat langat. Koska tämä on alunperin Lankamaailman idea, suositellut langat ovat myös heillä myynnissä olevia. Kävi tietysti niin, että asiakkaani kyselivät juuri noita lankoja ja niinpä minun piti aloittaa uusi tukkututtavuus.

Aikoinaan kysyin päästä Nordia produkterin jälleenmyyjäksi, mutta se kaatui liian isoon kertatilausvaatimukseen. Olisi pitänyt tehdä 1000 euron tilaus. Silloin – liikettä avattaessa – tuo tuntui liian isolta, kun kuitenkin lankoja tuli paljon muualtakin. Nyt otin uudelleen yhteyttä toimitusjohtajaan, joka ystävällisesti teki kanssani vähän inhimillisemmän sopimuksen. Ja nämä vauvasukkalahjoituslangat sain ihan erillisellä sopimuksella.

Nyt Pellavasydämestä saa siis Maija ja Vilma lankaa sinisenä ja valkoisena. Muita Nordia produkterin (=Lankamaailma) tuotteita katselen myöhemmin. Mieluusti kuulen mielipiteitä asiasta ja heidän tuotteistaan.

Täältä pääset tutustumaan sukan ohjeeseen: http://www.lankamaailma.fi/media/wysiwyg/PDF/Suomi-sukat_vauvalle_ohje_080816.pdf

Ohjeen mukaan käytetään joko Maija tai Vilma lankaa. Noin näppituntumalta Maija tuntuu jokseenkin pehmoisemmalta. Neuloin siitä sekä nämä vauvasukat, että myös sukat äidille.

Puikoiksi valitsin tähän pikkuruiseen työhön sormikaspuikot, jotka ovat 15 cm pitkät/lyhyet. Kylläpä ne tuntuukin näppäriltä. Itse asiassa ovat niin näppärät, että pitkät tuntuu lähes hankalilta.

Sormikaspuikoista valitsin kulmikkaat KnitPron Cubicsit. Olen aiemminkin yrittänyt, mutta silloin vaihdoin takasin pyöreisiin. Nyt nämä neliskulmaiset tuntuivat tosi hyviltä. Ymmärrän, että moni haluaa vaihtaa kaikki puikkonsa kulmikkaisiin.

Cubicsien etuna on keveys, niistä on helppo pitää kiinni – ei tarvitse puristaa, joten kipeilläkin sormilla kykenee neulomaan. Työstä tulee näillä puikoilla, jos mahdollista, tasaisempaa jälkeä. Lisäksi, jos on tottunut tekemään kovin kireää, näillä saa tulosta hiukan löysennettyä. Mitoitus menee niin, että jos normisti käyttää puikkoja numero 3, kulmikkaista pitäisi valita 3,5. Niistähän on hiukan veistetty reunaa pois….

Tämä sukkakuva Lankamaailman ohjeesta

En seurannut ohjetta orjallisesti vaan mukaillen. Kantapään kerrokset tein oman pään mukaan, samoin kärkikavennus, kun en heti hiffannut, miten se tuossa ohjeessa neuvotaan. Käsittääkseni näissä vauvasukissa saa olla erinäköisiäkin. Sen sijaan veteraanisukat, mitä myös kerätään juhlavuonna sotaveteraaneille jaettavaksi, niistä pitää tehdä pilkulleen ohjeen mukaiset.

Tällä samalla lippukuviolla voi toki neuloa myös aikuisten sukkia. Kirjoneulekohdassa silmukoita tulee olla 8:lla jaollinen määrä. Minä neuloin aikuisen sukan 48 silmukalla. Nyt sukat ovat näyteikkunalla, joten kuva on kehno:

Jos sinäkin haluat osallistua Suomi-sukat vauvoille -projektiin, kysele omalta paikkakunnaltasi, suorittaako joku taho keräystä tai ota yhteyttä lähimpään Lankamaailman myymälään. ps. tämä ei ole millään lailla Lankamaailman mainos.

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top