Malli kiva, lanka ei aivan.

Myyntiin tulevat tuotteet teen omista langoista, siis niistä, mitä meillä on myynnissä. Joskus asiakas toivoo jotain muuta lankaa, vaikkapa sitä yleisintä ”nimeltämainitsematonta”. Silloin minun on mentävä paikalliseen tavarataloon ja vähän lusmuillen kuljen siellä hyllyvälissä – ettei vaan kukaan huomaisi. Sen sijaan harvoin tapahtuu niin, että asiakas tuo omat langat, joista toivoo jotain tehtäväksi. Tällä viikolla niin tapahtui. Asiakas oli ensin yrittänyt itse, mutta päätyi sitten pyytämään apua.

Tiedättehän sen tunteen, kun lanka on epämiellyttävän tuntuinen käsissä. Tämä oli sellaista. Oli se pehmeää, mutta mutta…. 100% akryyliä saa minut ajattelemaan, että tämä on kokonaan muovia.

Appropoo, tästä tulikin mieleeni se yksi juhlamekko tämän vuoden linnanjuhlissa. Kerrottiin, että se on tehty meren pohjasta (vai järven?) kerätyistä muovipulloista. Hmmm…. kankaalta se kuitenkin näytti. Niinpä niin, kangas saattaa olla tehty muovista, samoin lanka. Tiedostettuani tämän asian, en mitenkään voisi tehdä vauvalle nuttua ”vauvalangasta”, joka on akryyliä.

 No takaisin asiakastyöhön. Asiakas toivoi pipoa parivuotiaalle. Malliksi hän toivoi ”ihan tavallista” – vaikka puolipatenttia. Olin vähän ihmeissäni, kun olen tehnyt puolipatenttia vain villasukan kantapäähän. Varmistin, että puhumme samasta asiasta. Kyllä: neulomatta, nelotaan, neulomatta, neulotaan, yksi kerros ja toinen kerros kaikki oikein. Tuumasta toimeen.

Oikeastaan ihan kiva pinta myös pipoon! Toinenkin asiakas jo innostui tästä pipomallista, kun hänelle valmiin työn esittelin. Ei tarvitse kummemmin silmukoita laskea eikä sovitella. Tähän 2-vuotiaan 51 cm:n päähän sopivaan pipoon loin 70 silmukkaa 5 mm puikoilla. Uskon, että se ”sopii kuin nenä päähän”.

Lanka oli tuollaista liukuvärjättyä. Ja vaikka tässä nyt moitinkin langan materiaalia, sitä ei käy kiistäminen, että kaunista lankaa ja todella pehmeää. Sitä paitsi villa-allergisille tällaiset keinokuitulangat ovat ainut mahdollisuus.

 Asiakas sanoi, että saa päätellä vain kuromalla kaikki silmukat yhteen. Poikkesin kuitenkin hiukan annetusta ohjeesta ja ihan lopuksi päättelin muutamalla kerroksella silmukoita yhteen neuloen ja lopuksi viimeiset silmukat vedin langalla yhteen.

Asiakas lupasi itse tehdä vielä tupsun ja sitä tämä kyllä ihan selvästi vielä vaatiikin.

Taidanpa tehdä toisenkin, mutta villalangasta. Niistäkin saadaan nykyään tehtyä kutittamattomia.

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top