Kulmasohvaan suojapeite

Tässäpä esittelen teille yhden vaikeimmista projekteistani.

Tyttö, joka ei osaa sanoa ei
Kun asiakas tuli kysymään teenkö sohvalle suojapeitteen, kuvittelin, että  työ on ihan helppo enkä edes miettinyt otanko vastaan vai kannattaisiko ehkä kieltäytyä. Ompelutyö olikin ihan helppo, vaikka siihenkin upposi 5 tuntia. Mutta se kaikki suunnittelu – se oli epätoivoista!

Lähtötilanne
Asiakas tilasi Iskun moduli-kulmasohvalle suojapeitteen. Sohvaa ei päässyt näkemään, sillä se sijaitsi muualla päin Suomea. Tilaajalla oli mitat ja käsin piirretty kuva sohvasta eri suunnilta. Heti alkuun epäröin näitä mittoja, kun eivät jotenkin täsmänneet. Pyynnöstäni asiakas lähetti Iskusta saamansa piirroskuvan ja se vain vakuutti minut virheistä. Päädyin loppuvaiheessa soittamaan Iskun pääpaikalle ja sieltä tuoteasiantuntija Harri Kumpulainen ystävällisesti näki paljon vaivaa auttaakseen minua. Onneksi otin häneen yhteyttä, sillä alkuperäisillä tiedoilla suoja olisi ollut liian pieni. (sorry Pirkko)

Mikä sitten oli ongelma?
Kyseessä oli kulmasohva ja minä kuvittelin, että siihen kulmakohtaan tehdään samanlainen sauma kuin kassinpohjaan. Pöh. Pöh ja Pöh. Jouduin toteamaan, että minun ”avaruudellinen hahmottamiseni” ei riitä käsittämään, millaisia kulmia sohvassa on. Onneksi minulla on mies, joka osaa…

Ensin tein pahvista pienoismallin:

 

Sitten otettiin pala lakanakangasta ja alettiin hahmottaa kulman rakentamista:

 Kulmaa sovitettiin laatikon reunaan:

 Kangasta oli yli 4 metriä, joten sen hallitseminen oli myös oma kommervenkkinsä. Ompelutyön tein yöllä – tapani mukaan siirsin tekemisen viime tinkaan, vaikka aikaa olisi ollut kuukausi! En muistanut/jaksanu/ehtinyt ottaa kuvia ompeluvaiheesta. Jossain kohtaa kangasta oli liian vähän, vaikka sitä sitten palasia jäikin. Reunustin koko päällisen vinonauhalla ja selkänojan taakse lisäsin palan muuta kangasta, koska se ei tule näkyville. Paikallaan pysymiseksi ompelin nauhat samaan kohtaan edessä ja takana. Ne kulkevat sohvan alapuolella ja solmitaan yhteen sohvan taka-alareunassa.

Lopputulos: Olin koko ajan epävarma, että olenko edes oikeilla jäljillä. Onko peite edes sinneppäin? Huonekaluliikkeessäkin kävimme mieheni kanssa katsomassa erilaisia kulmia ja käsinojia. Samaa sohvaa ei ollut mahdollista nähdä, täällä kun ei ole Iskun liikettä. Eikä muuten netistäkään löytynyt kuvaa. Asiakkaan hakiessa työn pyysin häntä kuvaamaan epäkohdat, että voin sitten ommella ne uudestaan.

Olin suunnattoman huojentunut, kun sain kuvat lopputuloksesta – tässä suoja on ”istutettu” paikalleen. Ensin ”jiiriin” ommeltu kulma, siinä on muuten 5 erikokoista ”porrasta”:

Tässä käsinojan luona on jotain epätarkkuutta, mutta ei haitanne käyttöä – varsinkin kun on olemassa tuollaiset puiset suojat vielä päälle.
Asiakas käski minun laittaa mitat talteen, jos hän vaikka tilaa toiset eriväriset; jouluun, pääsiäiseen, kesään, talveen…. Siinähän se. Ensimmäinen tuottaa paljon päänvaivaa, toisen osaisi jo tehdä paljon vähemmällä pähkäilemisellä.
Minä selvisin siitä!
Pellavasydämen Mervi

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top