Vanhat villalangat poispoispois

Aikoinaan neuloin lähestulkoon pelkästään Novitan 7veljestä -langasta. Kun en paremmasta tiennyt. Ja vielä siitäkin taaksepäin tuo mainitsemani lanka oli minulle liian kallis, joten neuloin isoja neulepuseroita itselleni halvoista akryylilangoista. Muistan, että markka kerältä oli sopiva hinta. Eikähän noissa langoissa moittimista olisi ollutkaan, vieläkin on muutama pusero käytössä, vaikka ikää niillä on jo n. 30 vuotta!

Tilanne on tänäpäivänä aivan toinen.

Kun vierekkän on em. Novitan lanka ja vaikkapa sitä vastaava Tekstiiliteollisuuden Salla, on valinta aivan selvä. Salla on pehmeä ja ”veljeslanka” tuntuu karhealta, jäykältä ja kovalta. Kun tiedän asianlaidan, en enää halua huonompilaatuisesta langasta neuloa mitään myyntiin. Mitä siis tehdä vanhoille langoille, joita on paaaaaljon?

Laitoin kaikki omat lankani kirppismyyntiin. Onhan sekin hassua, etten itse halua käyttää, mutta kuvittelen, että joku muu haluaa. Niin se vaan menee… Nyt meillä on putiikin edusta ollut jo monta viikkoa täynnä lankoja. Työlästä kyllä, joka aamu lankalaatikot nostetaan esille ja illalla pinotaan sisälle. Onneksi on avustajat!

Myynnissä on siis kaikenlaisia lankoja, ei vain sukkalankoja. Täysiä keriä, mutta vielä enemmän aloitettuja pikku keräsiä – oivia sukkien raidoiksi. Ihan pikkuruiset nyssykät saa ottaa ilmaiseksi. Muut maksavat kypin tai kaksi kilo. Yhden kerän hinta on siis korkeintaan kaksi euroa. Yleensä niitä saa alle euron.

Toisaalta tämä on seurausta siitä, että haluaisin kaikista myymistäni langoista jonkun näytteen. En kuitenkaan pysy ”tahdissa mukana” sillä uusia lankoja tulee niin paljon. Edes kaikista sukkalangoista ei vielä ole esimerkkiä puhumattakaan kaikista muista.

Kolmanneksi on kyse tilanahtaudesta. Nuo omat, vanhat lankani ovat vieneet ison hyllykön verran tilaa työhuoneestani. Sitä tilaa tarvittaisiin kipeästi muuhun tarkoitukseen. Nyt on siis toiveena, että aina aloittaessani jonkun työn valitsen langan myymälän hyllystä. Tällä on toki seurauksensa hinnoitteluun. Mitä parempi ja hintavampi lanka, sen korkeampi hinta valmiille työlle tulee.

Vieläkin jää probleemaksi ne ”jämälangat” – pikkuruiset nyttyrät, mistä ei edes vauvan sukkaa saa. …

Onko muilla lankojen säilytysongelmia? Miten olet sen ratkaissut? 

Tässä vielä syksyinen kuva sukasta, joka on neulottu Tekstiiliteollisuuden Pallas-langasta

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top