Aivojen nollaus käsityö tai hiukan haastetta

On kylläkin väärin sanoa, että joku työ on niin helppo, ettei aivoja tarvitse käyttää. Kaikki on helppoa sitten kun sen osaa. Minulle tällainen lasipurkin päällystäminen virkatulla ”sukalla” on työ, jossa ei tarvitse laskea, ei suunnitella ja valmistuu nopeasti.

Työ aloitetaan pohjasta. Ensin virkataan pylväillä ympyrää purkin pohjan kokoiseksi. Sitten jatketaan pitsikuviota – pylväs, 2 ketjusilmukkaa, pylväs – ja sama seuraavaan kahden ketjusilmukan kaareen. Tätä tehdään niin kauan, kunnes purkki peittyy. Yläreunaan voi kehitellä jonkun kivan reunuksen. Samoin pitkin matkaa voi virkata jotain kuvioita, raitoja tai reunuksia omien taitojen ja fiiliksen mukaan. Mutta ei ole välttämätöntä. Tuosta peruspitsistäkin tulee tosi kaunis heijastuma, kun sisälle laittaa ”jouluvalonauhan”.

Olen polttanut näissä isoissa purkeissa kynttilöitäkin, mutta sitähen ei voi suositella palo- ja räjähdysvaaran takia. Led-kynttilä tai valonauha ovat turvallisia ja näyttäviä. Tai sitten purkkia voi käyttää pikkutavaran säilyttämiseen.

Minun lasipurkkini on joku ihan tavallinen kurkkupurkki.

Tällainen käsityö on mukava viedä vaikkapa mökkituliaisiksi. Ehkä täytettynä herkullisella syötävällä tai jollain muulla ”häviävällä” tavaralla. Pelkkää pussia voi käyttää myös sipuli-, tomaatti- tai omppupussina.

Ohjetta löytyy blogini yläosaan uudelleen löytyneeltä ohjeet-sivulta. En ollut huomannutkaan, että jossain vaiheessa nuo sivut olivat hävinneet. Tai siis, minä olin epähuomiossa ne poistanut.

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top