Ryijyvaakuna

Putiikkiin saapui ryijyn kutoja näyttämään tuotteitaan. Hänellä on kuulemma kolmet kangaspuut, joista yhdessä on aina loimi vaakunaryijyjä varten. Tilauksesta hän voi tehdä minkä vaan paikkakunnan vaakunasta ryijyn. Näin ymmärsin. Luovutettujen alueiden vaakunat ovat kuulemma erityisen suosittuja.

Vaakunat ovat luvanvaraisia. Saadakseen käyttää niitä kaupallisiin tarkoituksiin, pitää saada lupa. Paikkakuntien vaakuniin lupa haetaan ko. kunnasta. Näihin ryijyihin on lupa olemassa.
(Minäkin muuten jouduin hakemaan – ja jopa maksamaan – luvan, kun halusin käyttää Uudenkaupungin karttaa myytävissä tuotteissa)

Suhtaudun nihkeästi kaikenlaisten ryijyjen myyntiin. Sanoin ”heti kättelyssä” että tuskin saan myytyä. Valmistaja kuitenkin antoi kolme vaakunaryijyä myyntitiliin ja tässä tapauksessa ”suostuin” ottamaan ne. Myyntitilissähän myynti tapahtuu valmistajan nimissä ja minä maksan ne hänelle vasta myynnin tapahduttua.

Pellavasydämessä on tosi vähän seinätilaa. Tässäkin tapauksessa vaihtoehdot olivat vähässä. Kaikki kolme saatiin kuitenkin samalle seinämälle, kun ne laitettiin näyteikkunan yläpuolelle. Siellä ne ovat ainakin turvassa auringonvalon virtyttävältä vaikutukselta.

 Uusikaupunki

Laitila

Kalanti 

Mitä mieltä sinä olet tällaisista ryijyvaakunista? 
Laittaisitko omalle seinällesi?
 Mitä luulet, kuka ja missä tapauksessa haluaisi tällaisen ostaa?
Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top