Asiakas on aina oikeassa

Otsikon teema on yksi lempiopeistani, minkä yritän itse muistaa ja minkä opetan aina meille harjoittelemaan tuleville asiakaspalvelijoille. Asiakas on aina oikeassa. Palautteesta kiitetään aina, virheistä otetaan opiksi, ne pyritään hyvittämään ja tarvittaessa toimintaa muutetaan.

Tänään tästä tuli kaksinkertainen opetus.

Oma asiakkaani antoi negatiivista palautetta oikein ”olan takaa”. Osan palautteesta ymmärsin oikein hyvin ja myönsin. Se koski paketointiani. Olenhan teillekin myöntänyt, etten näe vaivaa nätin postipaketin tekemisessä. Lähetän postin kierrätyspaketissa, halvalla. Kuvittelen, että asiakaskin tykkää, kun postikulut on mahdollisimman pienet. Toinen osa palautteesta oli mielestäni kohtuutonta, mutta nieleskelin mielipahan ja lupasin perua kaupan ja korvata kulut.

Juuri kun olin päässyt raportoimasta tästä harjoittelija Veeralle (kera opetustuokion) jouduin itse asiakkaana antamaan palautetta. Minähän olen tukkuliikkeiden asiakas. Siellä toisessa päässä joutui asiakaspalvelija/toimitusjohtaja nöyrtymään oikein perusteellisesti, kun ensin halusi sysätä syyn minun niskoilleni, sitten edustajalle, mutta loppujen lopuksi joutui myöntämään oman virheensä. Sain kauniin anteeksipyynnön ja alun ”uhkailustani” huolimatta asiakassuhde jatkuu kuin ennenkin.

Kun ei tähän oikein aiheenmukaista kuvaa löydy, laitan kuvia meillä myynnissä olevista ihastuttavista Gepetton tyynyliinoista. Näissä on hauskat kuvat ja runot, jotka eivät noudata koulussa opittua riimitystä. 

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top