Virkattu pussukka

Olin tilannut niiiin ihania Catania-puuvillalangan värisävyjä, että oli pakko virkata jotain. Yksivärisiä meillä oli jo viime kesänä, mutta nyt tuli liukuvärjättyjä useampaa sorttia.

Päätin yhtenä iltana tehdä kukkaron/pussukan nipsulukolla. Mitään mallia siihen hätään… Aloitin pohjasta ketjusilmukkapötkön ympärille levittäytyen.

Summanmutikassa kavensin kukkaron ”leukoja” varten. Tässä jätin aika isot aukot reunoille – seuraavaan osaan tehdä vähän pienemmät. Tästä tuli tuollainen isomahainen.

Ompelin kehyksen rullalangalla. Se ei varmasti kestä, sillä katkeili ompelun aikanakin – nuo kehyksen reiät syö lankaa. Täytyy siis tehdä työ vielä uudestaan.

Reunoille jäävät reiät kuroin kiinni: ensin pitkin pistoin harsin ja sitten vedin langan tiukkaan. Lopuksi vielä ompelin useamman piston, että kestää.

Olen oikein tyytyväinen lopputulokseen. En tiedä, mihin tätä käyttäisin, joten ainakin toistaiseksi se jää mallityöksi putiikkiin. Jos jotain oikein pientä aikoo säilyttää, täytyy miettiä vuorin laittamista. Tämän virkkasin pylväillä, kiinteillä silmukoilla saattaisi tulla kiinteiämpi? Seuraava on jo koukulla, keväänvihreä.

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top